Søke i samlingen

Søk i Nasjonalbibliotekets samling på nett kan i hovedsak gjøres i Nettbiblioteket og Oria. I tillegg har Nasjonalbiblioteket en rekke spesialsamlinger med egne kataloger. Finner du ikke det du leter etter? Spør biblioteket.

Nettbiblioteket

Nasjonalbiblioteket digitaliserer systematisk hele samlingen. I Nettbiblioteket kan du søke i fulltekst i bøker, aviser, brev og tidsskrift som er digitalisert av oss. Du vil også finne blant annet bilder, musikk og radioopptak.

Materiale som ikke er vernet av opphavsretten gjøres tilgjengelig for alle på internett. Der vi har avtaler med opphavsretthavere får brukere med norske IP-adresser tilgang til materiale som er vernet av opphavsretten.

Hele den digitale samlingen er tilgjengelig for forskning og dokumentasjon, les mer om tilgangsvilkår her.

Siden digitaliseringsarbeidet ikke er ferdigstilt, vil det være mye du ikke får treff på i Nettbiblioteket. En mer fullstendig oversikt over den trykte samlingen får du i Oria.

Oria

I søketjenesten Oria får du oversikt over Nasjonalbibliotekets samling av trykte bøker, aviser, tidsskrift, også det som foreløpig ikke er digitalisert.

Du søker også i elektroniske ressurser: open access, tidskrifter i e-abonnement og materiale som Nasjonalbiblioteket har digitalisert. Det kreves personlig lånekort for å få tilgang til materiale vi abonnerer på, og for å bestille fysisk materiale fra samlingen.

Les mer om bestilling av materiale her.

Guider og veiledning