Bestille materiale

For å bestille trykt materiale fra vår samling må du logge deg på Oria med lånekort fra Nasjonalbiblioteket. Har du problemer med pålogging, se vår påloggingsveiledning.

Alt fysisk materiale må bestilles på forhånd, med unntak av aviser på mikrofilm. Ønsker du hjemlån må du angi dette i kommentarfeltet. Ved bestilling av tidsskrifter bruker du kommentarfeltet til å angi hva du ønsker av heftenummer og år.

Noe av Nasjonalbibliotekets trykte materiale er ikke lagt inn i Oria. Finner du ikke det du leter etter, eller trenger hjelp til å bestille?  Spør biblioteket.

Når får du materialet?

Bestillinger til Spesiallesesalen hentes frem til kl. 12.00 neste virkedag.

Hjemlånsbøker har en bestillingstid på om lag en uke, siden de må sendes fra vårt Depotbibliotek i Mo i Rana.

For materiale fra våre spesialsamlinger (privatarkiv, fotografier, postkort og plakater, småtrykk, eldre og sjeldne bøker, kart med mer) gjelder egne regler for bestilling. Ta kontakt med Spesiallesesalen for å gjøre en avtale.

Hvor hentes materialet?

Når materialet er klart til bruk får du en hentebeskjed på e-post. Er materialet til hjemlån, hentes det i Veiledningen i 1. etasje innenfor Veiledningens åpningstid. Er materialet kun til bruk i Nasjonalbiblioteket, leveres det ut på Spesiallesesalen i 1. etasje.