Besøk Nasjonalbiblioteket

Nasjonalbibliotekets vakre publikumlokaler ligger på Solli plass i Oslo. Huset er åpent for alle, og har en rekke tilbud for publikum, enten du vil oppleve norsk kulturhistorie eller jobbe konsentrert.

Det første som møter deg innenfor dørene er det vakre inngangspartiet, utsmykket av Emanuel Vigeland, Per Krogh og Axel Revold.

Videre finner du vakre lesesaler og gode lenestoler til å jobbe konsentrert. På lesesalene kan du også få tilgang til det mest verdifulle materialet fra samlingene våre. I veiledningen kan du få hjelp til bruk av bibliotekets samlinger.

I arrangementslokalene våre kan du oppleve et rikt program av foredrag, filmvisninger og samtaler.

Vi har et eget kartsenter med verdens største samling med historiske kart over Norge og nordområdene. I de midlertidige og permanente utstillingene våre kan du vandre gjennom og oppleve den norske kulturhistorien.

Kafé Å i andre etasje serverer kaffe, lunsj og noe godt i glasset.

Arrangement på Nasjonalbiblioteket

Arrangement og utstillinger

Nasjonalbiblioteket på Solli plass rommer to store arrangementslokaler og to utstillingssaler med skiftende og permanente utstillinger. Kom på foredrag, omvisning eller filmvisning! Utstillingene er åpne for publikum hver dag utenom søndag.

Ta en titt programmet vårt!

Kartsenteret

Nasjonalbiblioteket har verdens største samling av historiske kart over nordområdene og Norge. Senteret ligger i første etasje på Solli plass, og har utstilt et utvalg av de mest spennende kartene fra vår historie. Kartsenteret har egne åpningstider.

Se tilbudene og åpningstidene til Kartsenteret her

Bibliotekstjenester

På Solli plass kan du bestille og se det mest sjeldne materiale fra samlingene våre. Du kan også bestille personlig veiledning med en av våre bibliotekarer.

Les mer om bruk av biblioteket her

Hvor finner du oss?

Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Krediteres Ivan Brodey


Kollektivtransport: Gå til Ruters reiseplanlegger
Parkering: Avgiftsbelagte parkeringsplasser i Observatoriegaten.

Biblioteket er tilrettelagt for bevegelseshemmede.