Avsluttet utstilling

Ja er det korteste ordet i verden. Gunvor Hofmo 100 år

26. august 2021 – 12. desember 2021Gratis inngang
Pressebilde til utstillingen «Ja er det korteste ordet i verden» på Nasjonalbiblioteket (26.8.-11.12.2021). Gunvor Hofmo (1921–1995) regnes som en av de fremste norske forfatterne i sin generasjon og er blitt stående som en viktig stemme i den norske modernismen. Denne høsten markerer Nasjonalbiblioteket Hofmos 100-årsjubileum med utstilling, bokutgivelse og et omfattende formidlingsprogram. Foto: Gorm K. Gaare / Nasjonalbiblioteket

Gunvor Hofmo (1921–1995) regnes blant sin generasjons fremste norske forfattere og er blitt stående som en viktig stemme i den norske modernismen. Med denne utstillingen markerer Nasjonalbiblioteket forfatterens 100-årsjubileum.

I utstillingen Ja er det korteste ordet i verden danner sju dikt innganger til ulike sider ved Hofmos liv og verk. Flere mindre kjente sider ved Gunvor Hofmo og hennes forfatterskap løftes fram.

Gunvor Hofmos særegne posisjon i norsk litteraturhistorie har å gjøre med hennes innsikt i sorgen, lidelsen og ensomheten. Hun led store tap under andre verdenskrig, og satte ord på en smerte flere kjente.  

Både publisert og upublisert materiale fra Nasjonalbibliotekets samling er hentet fram til utstillingen. I tillegg er dagbøkene til Hofmos kjæreste Ruth Maier innlånt, og stilles for første gang ut for et publikum. 

Omvisingar

Ingen planlagde omvisingar.