Fagseminar

Landskonferanse foto 2020 – Historiske utfordringer

1. oktober kl. 10:00 - 15:00 Gratis inngang

Informasjon

Billetter:  På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no.

På årets landskonferanse vil vi fokusere på dagsaktuelle utfordringer når det gjelder presentasjon og formidling av historisk fotomateriale i ABM-institusjonene. Vi vil blant annet se nærmere på de store kartleggingsprosjektene fra slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet og videre på hvordan vi i dag kan eller bør oppdatere og vitalisere formidlingen av fotografier i samlingene og arkivene våre som viser urfolk. I vår norske kontekst står det samiske sentralt i denne tematikken.

Arrangementet er et samarbeid mellom Nasjonalbiblioteket og Preus museum.

Informasjon om smittevern:

 I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

 På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn ev. smittesporing.

 Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

 Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Kommende arrangementer

Arrangement – Tiår for tiår

Husmødre i krig og fred

Tir. 22. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Husmødre i krig og fred"

Arrangement – populærmusikkens dansehistorie

Karstykker og burlesque

Tor. 24. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Karstykker og burlesque"

Arrangement

Opprøreren

Fre. 25. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Opprøreren"