Fagseminar

Kunstneriske bearbeidelser av 22. juli

30. november kl. 10:30 - 15:30 Gratis inngang

Informasjon

Billetter: På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no. Arrangementet strømmes direkte på nb.no. 

Våre forestillinger om hva 22. juli var og har betydd, er formet av bilder vi har sett, og ord vi har lest. Kunstneriske behandlinger av terroren som rammet Norge i 2011, har vært omfattende, varierte, viktige og gode, men også vonde bidrag til bearbeidelsen av det som hendte.

I dette fagseminaret belyser vi hva ulike kunstarter og kunstuttrykk, fra dikt og musikk til sakprosa og rettstegninger, har betydd for forståelsen av det som skjedde. Hvorfor er noen uttrykksformer kjærkomne, mens andre er kontroversielle? Hvilke funksjoner har kunst, og hvordan har forskjellige kunstuttrykk formet minnene om det som skjedde?

I forkant av seminaret, søndag 29. november kl. 18.00, vises filmene Notes on a Memorial og Rekonstruksjon Utøya på Kunstnernes Hus Kino, se mer informasjon på kunstnerneshus.no/aktuelt/kino.

For fullt program trykk her.

 

Informasjon om smittevern:

I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn eventuell smittesporing.

Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, og personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

 

Kommende arrangementer

Ekstern arrangør

Er språket vårt i fare?

Man. 26. oktober kl.18:00
Gratis inngang
Read article "Er språket vårt i fare?"

Arrangement

80-tallet: I studio med Raga Rockers

Man. 26. oktober kl.19:00
Gratis inngang
Read article "80-tallet: I studio med Raga Rockers"

Fagseminar

The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata

Ons. 28. oktober kl.10:15
Gratis inngang
Read article "The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata"