Komleklubb


Siste torsdag i hver måned i høst blir det komle, raspeball og komper i ulike varianter, og DJ.
Komle, klubb, kompe, potetball, klot, raspeball – komleklubb! Kjært barn har som viden kjent mange navn, og er det noe vi nordmenn er glade i er det potet blandet med mel og spist med salt kjøtt. Raspeballens historie er også potetens historie – knollen som ble vanlig i Norge i overgangen til 1800-tallet. Det ble eksperimentert med å drøye melet med både kokt og rå potet fordi poteten ga større og mer stabile avlinger enn korn. Som kokt knoll var det enkelt å bake flate saker som potetlefser, lomper og flatbrød med potet i deigen, men i rå tilstand var det mer utfordrende. Man fant dog ut at raspet rå potet og mel kunne blandes, former til boller og trekkes. Slik ble komla født!
Når og hvor?
Torsdag 27. november, kl. 17-19
Torsdag 18. desember kl. 17-19
Nasjonalbiblioteket, Bakgården kantine ved Credo
Slik kommer du deg hit: https://www.nb.no/besok/
Kjøp komlen din allerede nå: https://credonb.hoopla.no/event/1167147392
Velkommen!
Mer nysgjerrig?: https://www.dagsavisen.no/kultur/cowboyfrokost-pa-credo/10017248