Kollektive liv

29. september kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Kan man skrive biografi om en gruppe?

Billetter:  På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no.

Biografier handler om individer. Like fullt skrives det også biografier om kollektiver. Bodil Stenseth har nylig skrevet om et innvandrermiljø i Minnesota, Fru Muus’ klage, og i 1993 utga hun en gruppebiografi om Lysakerkretsen, En norsk elite. Alfred Fidjestøl utga i 2014 boka om den konkurrerende Askerkretsen, Frå Asker til Eden. Han har også utgitt bøker om andre kretser, som teatre og orkestre. Forsvinner individene, eller kommer de mer til sin rett ved å fremtre som medlem i en gruppe? Bodil Stenseth og Alfred Fidjestøl i samtale.

Arr.: Norsk biografisk selskap og Nasjonalbiblioteket

Informasjon om smittevern:

 I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

 På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn ev. smittesporing.

 Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

 Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Kommende arrangementer

Arrangement – Tiår for tiår

Husmødre i krig og fred

Tir. 22. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Husmødre i krig og fred"

Arrangement – populærmusikkens dansehistorie

Karstykker og burlesque

Tor. 24. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Karstykker og burlesque"

Arrangement

Opprøreren

Fre. 25. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Opprøreren"