Fagseminar

Kan roboten egentlig snakke?

25. november kl. 10:30 - 15:30 Gratis inngang

Informasjon

Hvordan få språkteknologien til å gjøre det vi vil

Billetter: På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no. Arrangementet strømmes direkte på nb.no. 

Flere offentlige etater har tatt i bruk eller vurderer å ta i bruk tjenester basert på språkteknologi, som samtaleroboter, automatisk oversettelse og talegjenkjenning. Ofte er målet med dette å nå brukerne lettere på flere plattformer, eller å effektivisere virksomheten. Kvaliteten på slike språkteknologiske løsninger er blant annet avhengig av hvilke språkdata den bygger på. Jo bedre kvaliteten på dataene som inngår i den teknologiske løsningen er, desto bedre vil kvaliteten på sluttproduktet være.

Selv om målet med å innføre samtaleroboter og automatisk oversettelse ofte er effektivisering, kan det også være andre grunner til å ta i bruk språkteknologi. Vi har invitert offentlige etater for å snakke om hvordan de ser for seg fremtiden med språkteknologi bygget inn i digitale løsninger, hvilke erfaringer de har gjort, og hva andre bør tenke på når de vurderer å anskaffe slike løsninger.

Vi har også invitert forskere som vil fortelle om hvordan språkteknologien virker, og en egen del av programmet er viet språkdata. I denne delen ønsker vi å belyse hva språkdata er, hvor de finnes, og hvordan språkdataene bør bearbeides før de kan komme til nytte.

Informasjon om smittevern:

I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn eventuell smittesporing.

Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, og personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Kommende arrangementer

Ekstern arrangør

Er språket vårt i fare?

Man. 26. oktober kl.18:00
Gratis inngang
Read article "Er språket vårt i fare?"

Arrangement

80-tallet: I studio med Raga Rockers

Man. 26. oktober kl.19:00
Gratis inngang
Read article "80-tallet: I studio med Raga Rockers"

Fagseminar

The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata

Ons. 28. oktober kl.10:15
Gratis inngang
Read article "The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata"