• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Gunvor Hofmo 100 år

Hvor mye virkelighet tåler vi?

22. september kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Anniken Greve om virkelighetsresponsen og objektiveringsviljen i Gunvor Hofmos diktning

På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle oppfordres til å hente gratisbillett i forkant av arrangementet på nb.no. Billettene legges ut 15. september, kl. 08.00. Dette gjelder for fysisk oppmøte. Arrangementet strømmes også direkte på Facebook og nb.no. Lenke legges ut i forkant av arrangementet. Her trenger man ikke billett.  

 Hofmos diktning oppfattes gjerne som ekspresjonistisk i den forstand at den er indre-orientert og artikulerer en tyngende subjektivitet. Foredraget vil foreslå en annen måte å forstå diktningen hennes på. Kanskje den heller er kjennetegnet ved at den utfordrer og tester vår (gjerne begrensede) vilje og evne til å ta inn over oss virkeligheten? For å få fram denne siden ved diktningen hennes, vil foredraget se den i lys av tanker og utsagn fra Franz Kafka, Simone Weil og T.S. Eliot. 

Anniken Greve er professor i allmenn litteraturvitenskap ved UiT-Norges arktiske universitet..  

JA ER DET KORTESTE ORDET I VERDEN
I år ville Gunvor Hofmo fylt 100 år. I utstillingen «Ja er det korteste ordet i verden» ser Nasjonalbiblioteket nærmere på dette forfatterskapet, som er blitt stående som et av det tjuende århundrets fremste norske forfatterskap. Sju dikt – noen mindre kjente enn andre – løftes fram i utstillingen og skaper innganger til ulike sider ved Hofmos liv og verk. I en rekke arrangementer utover høsten ser vi også på hvilke spor hun har etterlatt seg i litteraturen, og på hvordan hennes nedskrevne erfaringer om sorg, angst, kjærlighet, ensomhet og livskraft fortsatt evner å rykke leseren ut av det vante og hverdagslige.    

 

BILLETTER: 

Du kan bestille opptil fire billetter.  Ved påmelding samtykker du til at din kontaktinformasjon blir lagret i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil kun bli delt dersom det skulle være behov for smittesporing i etterkant. Har du tatt ut billetter på vegne av andre, står du ansvarlig for å formidle informasjon om eventuell smittesporing. 

Dersom du ikke har anledning til å bruke én eller flere av dine billetter, meld fra tilinformasjon@nb.noeller ring 23 27 61 01 slik at noen andre kan få glede av plassen. 

 

SMITTEVERN: 

I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er det begrenset antall plasser på våre arrangementer. Alle som deltar, må være registrert med navn og kontaktinformasjon i tilfelle smittesporing skulle bli nødvendig i etterkant. 

– Hold deg hjemme dersom du har symptomer på covid-19 eller om du er i karantene.
– Hold minimum én meters avstand til alle som ikke er i din egen husstand eller kohort.
– Praktiser god hånd-/hostehygiene. Håndsprit vil være tilgjengelig ved innslipp.
– Vi oppfordrer alle våre besøkende til å laste ned FHIs Smittestopp. Les mer om appen HER

Arrangement

Konstruksjonen av Norden: Natursyn

Man. 27. september kl.19:00
Gratis inngang
"Konstruksjonen av Norden: Natursyn"

eksternt arrangement

Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?

Tir. 28. september kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?"

Arrangement

Hofmos prosa

Tor. 30. september kl.19:00
Gratis inngang
"Hofmos prosa"