Logg inn English
Credo
16
okt

Honningens hemmeligheter

Foto: Markus Lohne Hustad
Foto: Markus Lohne Hustad
Torsdag 16. oktober 2025, at 17:00 – 18:00
Nasjonalbiblioteket – Bakgården kantine
Gratis
Begrenset plass!

Credo inviterer til feiring av råvarene på Nasjonalbiblioteket. Dagene i forveien av feiringen kan du være med å lære mer om råvarene, før det hele rundes av med en langbordsmiddag i Kantina ved Credo, 25. oktober.

Bier lagde honning lenge før mennesket gikk på to bein. Honningen har siden den tid vært viktig for oss, og inngår i opprinnelsesberetninger, fortellinger og tradisjoner knyttet til fødsel, ekteskap og død. På tross av dette står biene i dag overfor flere utfordringer enn noen gang før – i høyeste grad på grunn av menneskers aktivitet.

Bli med på en reise som utforsker honningens hemmeligheter sammen med birøkter Markus Lohne Hustad. Markus er småskala birøkter under omleggelse for økologisk honningsproduksjon, og har i overkant av 20 bikuber. Kubene er plassert på to økologiske gårder her på Østlandet, hvor biene sanker nektar fra og bidrar med pollinering til et mangfold av blomster i nærområdet.

Når og hvor?   

Torsdag 16. oktober, kl. 17 – 18. 

Nasjonalbiblioteket, Bakgården kantine.

Slik kommer du deg hit: https://www.nb.no/besok/

  

Trenger du billett?   

Det er gratis, men du behøver billett for å sikre deg plass. Hent billett her!

Mat og drikke?  

Middagstilbud i Kantina ved Credo fra 15:30 (også mulig å kjøpe etter arrangementet): Honningglasert and fra Holte gård

Credo gir Nasjonalbibliotekets publikum et serveringstilbud forankret i norsk matkultur. I Nasjonalbibliotekbaren kan du nyte småmat og forfriskninger, og i løpet av høsten åpner bakeri, kantine og restaurant: https://www.nb.no/ombygging/

Med kunnskap om, og respekt for jorda og råvarene, skaper Credo måltid der fortid, nåtid og framtid møtes. 

  

Velkommen!