Håndverk

Veiledning: Finn skattene i håndarbeidsarkivene

26. november kl. 12:00 - 16:00Gratis inngang
  • Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Informasjon

Leter du etter inspirasjon eller gamle, rare oppskrifter som ingen andre har brukt på flere tiår?
Nasjonalbiblioteket har digitalisert titusenvis av oppskrifter innenfor alle tenkelige håndarbeidstradisjoner. Her i vårt skattkammer finner du hekling for nybegynnere og kofter for ekspertene. I tillegg oppskrifter i veving, plantefarging, strikking, makramé og broderi. For å nevne noe.
I alle generasjoner har folk sirlig skrevet ned, tegnet og fotografert sitt håndarbeid og i hver generasjon er det noen som plukker opp kunnskapen.
Under Nasjonalbibliotekets håndverksfestival stiller vi med en spesialbibliotekar, noen skjermer og en stor dose tålmodighet for å hjelpe nettopp deg med å finne fram til det du leter etter i vårt rikholdige arkiv. Vi sender deg linkene du har funnet fram sammen med bibliotekaren, slik at du kan hente de fram igjen hjemme. Og ta fatt på ditt nye prosjekt.
Veiledningen finner sted lørdag 26.11 fra klokken 12:00 – 16:00 og søndag 27.11 fra klokken 12:00 – 16:00.
Velkommen!
«Håndverk. Historier gjennom hendene» er en festival på Nasjonalbiblioteket 25.–27. november hvor vi fyller huset med arrangementer, film, bøker og verksteder om veving, strikking, spinning og broderi. Les mer og se hele programmet her: https://www.nb.no/tema/handverkfestival/

Kommende arrangementer