• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Fortidas folkelesnad

13. februar kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Olaug Nilssen om Anne-Cath. Vestly

«Mormor og dei åtte ungane. Kvifor appellerer denne familien med to store, åtte små og ein lastebil, til mine barn med ein familie på to store, tre små og ein el-bil?» Olaug Nilssen har lese Anne-Cath. Vestly med eit friskt og kritisk blikk. Kan vi verkeleg tru på lykka i familien med dei åtte ungane, så fattige som dei er? Finst det noko i desse bøkene som barna i dag kan kjenne seg igjen i?

Under fana «Fortidas folkelesnad» inviterer Nasjonalbiblioteket til eit møte mellom ein lesar av i dag og ein forfattarskap av eldre årgang, som i si tid var utbreidd og tonegjevande, men som ikkje lenger blir like mykje lest. Har bøkene framleis appell?

 

ANNE-CATH. VESTLY 100 ÅR

I 2020 markerer Nasjonalbiblioteket 100-årsjubileet til Anne-Cath. Vestly. En stemme og et forfatterskap som samlet barn og voksne i norsk etterkrigstid. Gjennom både å løfte fram bøkene hennes og å vise radio-, tv-, og filmmateriale, vil vi peke på hvordan Vestly skrev fram et helhetlig litterært univers. Karakterene hennes møtes, noen ganger som hovedpersoner, andre ganger som bifigurer. Stedene og miljøene, som drabantbyen Tirilltoppen, tett- stedet Gampetreff, småbyen Bessby og huset i skogen, utgjør en felles geografisk ramme på tvers av fortellinger og bokserier. Fra 13. februar kan du gjenoppleve Vestlys litterære verden i Nasjonalbiblioteket.

Anne Kristin Lande gir en omvisning i presentasjonen av Vestlys forfatterskap kl. 18, før arrangementet. Meld deg på her

Kommende arrangementer

Digitalt arrangement

Fengsel, straff og skyld

Tor. 3. desember kl.19:00
Digitalt arrangement
Read article "Fengsel, straff og skyld"

Fagseminar

UTSATT: Lov og lovgivning i middelalderen

Man. 7. desember kl.12:30
Gratis inngang
Read article "UTSATT: Lov og lovgivning i middelalderen"

Arrangement

UTSATT: De flyktige er bestandig

Man. 7. desember kl.19:00
Gratis inngang
Read article "UTSATT: De flyktige er bestandig"