• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Antibøker og medielaboratorier. Verkstedbiblioteket med Nicholas Thoburn og Lori Emerson

5. november 2019 kl. 19:00 - 20:30 Gratis inngang

Informasjon

Bøker har vært den dominerende teknologien for lesning i over 500 år. Men vet vi egentlig hva en bok er? Og kan vi tenke oss alternative modeller for boka og biblioteket?

Nicholas Thoburn ved Manchester University har skrevet boka Anti-Book: On the Art and Politics of Radical Publishing. I kveldens innlegg hevder han at visse bøker faktisk fungerer som antibøker, og han spør hvilke utfordringer antibokas provokasjoner utgjør for biblioteker og samlinger. Lori Emerson ved University of Colorado utgir høsten 2019 THE LAB BOOK: Situated Practices in Media Studies, sammen med Jussi Parikka og Darren Wershler. I sitt innlegg ser hun nærmere på det stadig mer utbredte fenomenet medielaboratoriet og diskuterer i hvilken grad lab-modellen er overførbar til bibliotekene.

Innleggene etterfølges av en samtale ledet av Martin Lundell (Kunsthøgskolen i Oslo) og Ellef Prestsæter (Guttormsgaards arkiv). Arrangementet foregår på engelsk.

Arrangementet er en del av «Verkstedbiblioteket», et samarbeid mellom KHiO, Guttormsgaards arkiv og Nasjonalbiblioteket som utover høsten setter søkelyset på boka som teknologi og fysisk objekt.

Gratisbilletter er tilgjengelig på nb.no fra 22. oktober.

Arrangement

Lars Saabye Christensens Frogner - i ord, samtale og tone

Tir. 23. august kl.19:00
Gratis inngang
"Bydelens bokstaver"

Arrangement

Boklansering: Christopher Hansteen

Tor. 25. august kl.18:00
Gratis inngang
"Boklansering: Christopher Hansteen- Forskeren som satte Norge på det Vitenskapelige verdenskartet"

Arrangement

Oslo kulturnatt: Omvisninger og åpen kafé

Fre. 16. september kl.17:00
Gratis inngang
"Oslo kulturnatt: Omvisninger og åpen kafé"