Digitalt arrangement, Tiår for tiår

80-tallet: I studio med Raga Rockers

26. oktober kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Med Michael Krohn og Anne Lise Frøkedal

Dette er et digitalt arrangement. Arrangementet strømmes både på Facebook og nb.no.

Året er 1982. Michael Krohn har gitt seg som trommis i punkrockbandet Kjøtt, og startet splitter nye Raga Rockers, der han selv er låtskriver og vokalist. Bandet har bare spilt en håndfull konserter da debutalbumet spilles inn i NY York Studio på Grünerløkka i Oslo. The Return Of The Raga Rockers blir den første utgivelsen til et band som stadig omtales som ett av «de fire store» i norsk rock.

Nå kommer Michael Krohn til Nasjonalbiblioteket for å snakke om debutplata og veien videre derfra. Vi lytter til flersporopptak av låten «Drept Kjendis» og forsøker å belyse omstendighetene rundt denne norske rock-klassikeren. Arrangementet ledes av låtskriver og produsent Anne Lise Frøkedal, som er kjent som soloartist og fra band som I Was A King og Harrys Gym.

2020 har vært et dramatisk og dyptgripende år. Konsekvensene av covid-19-pandemien kommer vi til å ta med oss langt inn i det nye tiåret, slik 1920-årene også ble merket av spanskesyken (1918–1920). I høstens serie «Tiår for tiår» begynner vi med nettopp spanskesyken og ser så nærmere på de neste tiårene frem til i dag gjennom arrangementer og digitalt innhold med materiale fra Nasjonalbibliotekets rikholdige samling. Hva har preget oss? Hva har vi lest, lyttet til, lært av – og hva har vi glemt?

Kommende arrangementer

Ekstern arrangør

Er språket vårt i fare?

Man. 26. oktober kl.18:00
Gratis inngang
Read article "Er språket vårt i fare?"

Fagseminar

The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata

Ons. 28. oktober kl.10:15
Gratis inngang
Read article "The Hermeneutics of Bibliographic Data and Cultural Metadata"

Arrangement

90-talet: Eit lyn frå nord

Tor. 29. oktober kl.19:00
Gratis inngang
Read article "90-talet: Eit lyn frå nord"