Pressemelding

Internasjonal designpris til Nasjonalbibliotekets utstilling Opplyst

Nasjonalbibliotekets faste utstilling «Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie» har vunnet gull ved London Design Awards 2020, i kategorien Interior Design – International Public or Institutional.

  •  24.11.2020

– Vi har ønsket å skape et utstillingsrom som rammer inn og løfter fram noen av de mest interessante objektene fra norsk kulturhistorie, slik at de kommer til sin rett. Denne prisen viser at vi har lykkes med det. Vi er veldig stolte og glade over denne internasjonale anerkjennelsen, sier utstillingsansvarlig ved Nasjonalbiblioteket Marte-Kine Sandengen.

Magnus Lagabøtes landslov, Norges første avis, Roald Amundsens sydpolbrev, Griegs håndskrevne noter, «Stemmen fra London» og Karpe Diems Heisann Montebello. Dette er noen av de unike og spektakulære kulturuttrykkene fra vår felles historie som befinner seg i Opplyst.

Det er det London-baserte arkitektur- og designbyrået Nissen Richards Studio som i tett dialog med Nasjonalbiblioteket, har formgitt denne faste utstillingen i Nasjonalbibliotekets lokaler på Solli plass i Oslo. Utstillingen åpnet 28. februar i år og har også tidligere fått internasjonal oppmerksomhet og ros for sin utforming. Spesielt er det blitt lagt merke til hvordan objektene gir inntrykk av å sveve i rommet.

– Vi ser fram til å kunne åpne utstillingen igjen når smitteverntiltakene tillater det. I mellomtiden deler vi utstillingen med publikum gjennom digital formidling på våre nettsider og i sosiale medier, forteller Sandengen.

Les mer om prisen og utformingen av utstillingen på nettsidene til London Design Awards 2020.