Tilgang til Nettbiblioteket

Slik får du tilgang

Dersom biblioteket ditt er stengt, kan du søke om tilgang via Nasjonalbiblioteket. Det gjør du på denne måten:

  • Gå inn på denne siden og logg deg på med MinID eller Feide.
  • Etter pålogging vil du bli sendt til denne siden der du kan få sendt inn søknaden.
  • Du må velge Nasjonalbiblioteket Seksjon Publikumstjenesten, Utlånet som ditt bibliotek hvis vi skal behandle søknaden.
  • Dersom du oppholder deg i ditt lokale bibliotek, kan du velge dette og be dem godkjenne søknaden der.

Vitenskapelig ansatte ved universitet eller høgskole kan logge seg inn via Feide, og trenger ikke sende søknad for tilgang.

Dersom din institusjon/kommune ikke dukker opp på listen under «Velg din tilhørighet», kan du lese mer om hva du bør gjøre på Feides side «Hvordan får jeg tilgang til en tjeneste som tilbyr Feide-innlogging?»

Behandlingstid og varighet på tilgangen

Vi behandler søknader fortløpende innenfor veiledningens åpningstider, som du finner ved å klikke her. Det sendes en bekreftelse på e-post når tilgang er gitt. Hvis du ikke har fått tilgang innen 30 minutter etter at du søkte, send oss gjerne en e-post på veiledningen@nb.no. Vi gjør oppmerksom på at vi kun behandler søknader i bibliotekets åpningstid.

Tilgangen gis for 8 timer av gangen, også utenfor åpningstiden. Du må søke på nytt når disse 8 timene har gått. Dette må gjøres innenfor åpningstiden.

Denne tilgangen gis kun til dokumentasjons- og forskningsformål.

Tilgang til originalmateriale

Åpningstidene til lesesalen og veiledningen finner du her: Nasjonalbibliotekets åpningstider.

Du trenger ikke å avtale besøket på forhånd, men materialet du ønsker å se på må bestilles seneste dagen før. Send en e-post til veiledningen@nb.no og fortell hva du vil se på. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke henter fram materiale som er digitalisert og tilgjengelig på nb.no.