Arrangement
26
nov

Syklubb med Vigdis Hjorth og venner

Vigdis Hjorth kommer! Festival strikking broderi veving
Vigdis Hjorth kommer! Foto: Hanne Solbø/Klassekampen
Lørdag 26. november 2022, at 18:00 – 19:30
Nasjonalbiblioteket

«De hemmelige forbudte følelser
fikk utløp på stoffet» (Hjorth, 2016) 

Mange tror de vet mye om Norges store forfatter og kulturpersonlighet Vigdis Hjorth. Men det mange ikke vet er at hun er over gjennomsnittet glad i å brodere. Og at hun gjerne tar på seg oppgaven som pedagog og husflidslærer!

Vi inviterer deg til en kveld på Nasjonalbiblioteket hvor du kan lene deg tilbake med ditt eget håndarbeid og bivåne to kulturpersonligheter; forfatter Maria Navarro Skaranger og skuespiller og musiker, Raymond Teigen Hauger i en håndverkstime under Hjorths ledelse. De skal alle brodere en hilsen inn i håndverksfestivalens svære linduk. En duk alle som er innom huset denne helgen inviteres til å sette sitt merke på. Kanskje er det er navnet på en ekskjæreste, en viktig dato eller bare et lite sting. Hva kommer Raymond og Maria til å skrive med nål og tråd, og kommer de til å få det til uten raseriutbrudd og tårer? Underveis i broderitimen får vi høre syklubben snakke om livet, kunsten og gleden ved å lage ting med hendene. Ta med ditt håndarbeidsprosjekt til Nasjonalbibliotekets storstue til en times meditasjon og samtale. Vi selger også broderikit i museumsbutikken til de som skulle føle seg kallet.

Du behøver ingen billett til dette arrangementet, bare møt opp og finn deg en plass. Vi strømmer til andre rom i biblioteket om det skulle bli stor pågang.

Velkommen!  

 

«Håndverk. Historier gjennom hendene» er en festival på Nasjonalbiblioteket 25.–27. november hvor vi fyller huset med arrangementer, film, bøker og verksteder om veving, strikking, spinning og broderi. Les mer og se hele programmet her: https://www.nb.no/tema/handverkfestival/