Snø og isdekte alper 1820-2021. Del III: Kunst og vitenskap

3. november kl. 10:00 - 16:00 Gratis inngang

Informasjon

Arrangementet strømmes direkte på nb.no. 

Tegningene etter «Fjeldreisen» i Jotunheimen som studentene Keilhau og Boeck gjorde med den lokalkjente reinjegeren Urden sommeren 1820, ble markert med flere fagarrangementer i 2020 og 2021. Arrangementene inngikk i en rekke vi har kalt SERIE 112: kulturarv i miljøperspektiv. 112 etter grunnlovens «miljøparagraf». Slik vil vi relatere det historiske materialet i Nasjonalbibliotekets samling og andre historiske kilder til utviklingen innen forskning og tenking om klima i vår tid. Vi fortsetter seminarrekken for å granske materialet nærmere etter over 200 år med bildekultur, vitenskapelig og teknologisk utvikling, naturutnyttelse og klimaendringer. Denne gangen er relasjonen mellom kunst og vitenskap i fokus. 

Arrangementet inngår i SERIE 112: kulturarv i miljøperspektiv. 

***

Arrangementet er åpent og gratis for publikum i Nasjonalbibliotekets lokaler på Solli plass. Det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billetter, men du kan sikre deg plass ved å hente ut en gratisbillett i forkant. Ellers er det først til mølla ved innslipp.

Dersom du har forhåndsbestilt en billett og ikke har anledning til å bruke den, meld fra tilinformasjon@nb.noeller ring 23 27 61 01 slik at noen andre kan få glede av plassen.

Eksternt arrangement

Mapping the Music of Migration

Man. 25. oktober kl.18:00
Gratis inngang
"Mapping the Music of Migration"

Eksternt arrangement

Middelalderens kropp. Med Christine Amadou og Hans Jacob Orning

Tir. 26. oktober kl.19:00
Gratis inngang
"Middelalderens kropp"

Eksternt arrangement

Jørn Øyrehagen Sunde om historikarens forventingar og dei historiske aktørane

Ons. 27. oktober kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Spøkjelse på Helgeland og i Nordhordland"