• Beklager. Dette arrangement har allerede funnet sted.

Digitalt arrangement

Shakespeares lyrikk

26. mai kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

INGER MERETE HOBBELSTAD, MARIA HORVEI og MARIUS EMANUELSEN

William Shakespeare er i dag nesten synonymt med dramatikeren Shakespeare, men i samtiden var det som lyriker han gjorde aller størst lykke. Og der vi i dag helst leser sonettene, var «Venus og Adonis» den teksten han var mest berømt for i sin egen tid. Sonettene, derimot, floppet da de kom på markedet i 1609. Hvorfor? Hvem var sonettene skrevet til, og hva handler de om? Og hvorfor leser vi ikke lenger «Venus og Adonis»?

«Å være eller ikke være» og «verden som en scene» – ingen diktere er mer innvevde i vår kollektive bevissthet enn William Shakespeare, men likevel kan selve tekstene hans oppleves som fjerne for mange i dag. Vinduet-redaktør Maria Horvei og universitetslektor og kritiker Marius Emanuelsen vil i 2020 slå et slag for å endre på dette. Sammen med Inger Merete Hobbelstad, forfatter av essaysamlingen Å leve med Shakespeare, snakker de om lyrikeren Shakespeare.

Dette er den tredje av i alt fire Shakespeare-samtaler med Maria Horvei og Marius Emanuelsen denne våren. Foruten tragediene, komediene og lyrikken settes Shakespeares historiske spill (2. juni) under lupen.

Video legges ut her kl. 19.00, følg med!