• Beklager. Dette arrangement har allerede funnet sted.

Digitalt arrangement

Shakespeares lyrikk

26. mai kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

INGER MERETE HOBBELSTAD, MARIA HORVEI og MARIUS EMANUELSEN

William Shakespeare er i dag nesten synonymt med dramatikeren Shakespeare, men i samtiden var det som lyriker han gjorde aller størst lykke. Og der vi i dag helst leser sonettene, var «Venus og Adonis» den teksten han var mest berømt for i sin egen tid. Sonettene, derimot, floppet da de kom på markedet i 1609. Hvorfor? Hvem var sonettene skrevet til, og hva handler de om? Og hvorfor leser vi ikke lenger «Venus og Adonis»?

«Å være eller ikke være» og «verden som en scene» – ingen diktere er mer innvevde i vår kollektive bevissthet enn William Shakespeare, men likevel kan selve tekstene hans oppleves som fjerne for mange i dag. Vinduet-redaktør Maria Horvei og universitetslektor og kritiker Marius Emanuelsen vil i 2020 slå et slag for å endre på dette. Sammen med Inger Merete Hobbelstad, forfatter av essaysamlingen Å leve med Shakespeare, snakker de om lyrikeren Shakespeare.

Dette er den tredje av i alt fire Shakespeare-samtaler med Maria Horvei og Marius Emanuelsen denne våren. Foruten tragediene, komediene og lyrikken settes Shakespeares historiske spill (2. juni) under lupen.

Video legges ut her kl. 19.00, følg med!

Kommende arrangementer

Arrangement

Kvinnelige forbrytere i strafferettshistorien

Tor. 28. mai kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Kvinnelige forbrytere i strafferettshistorien"

Arrangement

Hemn. Foredrag ved Jørn Øyrehagen Sunde

Fre. 29. mai kl.10:00
Gratis inngang
Read article "Hemn. Foredrag ved Jørn Øyrehagen Sunde"

Arrangement

Shakespeares historiske spill

Tir. 2. juni kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Shakespeares historiske spill"