Norsk humor: Pompel og pilt

17. november kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Liv Gulbrandsen og Yousef Hadaoui  

 

Repareres, revideres, registreres, reflekteres, reformeres, reviteres, resigneres, respireres, resulteres, revulteres, respekteres, repareres, reglereres, respireres…  

Barne-TV ble aldri det samme etter Pompel og Pilt. Dukketeater-serien, laget av Bjørg og Arne Mykle sammen med Ebbe Ordning, skulle gi barna noe annet enn formaninger om god oppførsel og sunne vaner da den ble sendt i NRK første gang i 1969. Men de to reparatørene skapte debatt. Noen mente de mørke kulissene og den surrealistiske dialogen skapte traumer hos barn, og hvor ble det av den lykkelige slutten? Andre igjen lovpriste hvordan serien klarte å ta mennesket på kornet, samtidig som den underholdt barna til latterkrampen tok dem.  

I arrangementsserien «Norsk humor» undersøker Yousef Hadaoui hva som får oss til å le. Hvordan har humoren forandret seg gjennom årene? Og hva kan det vi har ledd av, fortelle oss om norsk kultur? I kveld ser han nærmere på humor for barn sammen med forfatter og tidligere programleder i barne-tv Liv Gulbrandsen, og vi får et gjensyn med kultklassikeren Pompel og Pilt. 

*** 

Arrangementet er gratis og åpent for publikum i lokalene til Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Det er ikke nødvendig med billett for å komme inn, men du kan sikre deg en plass ved å bestille en gratis forhåndsbillett. 

Arrangementet blir strømmet direkte på nb.no og Facebook. Du trenger ikke billett for å se den digitale sendingen. 

Eksternt arrangement

Mapping the Music of Migration

Man. 25. oktober kl.18:00
Gratis inngang
"Mapping the Music of Migration"

Eksternt arrangement

Middelalderens kropp. Med Christine Amadou og Hans Jacob Orning

Tir. 26. oktober kl.19:00
Gratis inngang
"Middelalderens kropp"

Eksternt arrangement

Jørn Øyrehagen Sunde om historikarens forventingar og dei historiske aktørane

Ons. 27. oktober kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Spøkjelse på Helgeland og i Nordhordland"