Digitalt arrangement

Norsk humor: Brødrene Dal

11. mai kl. 19:00 - 20:00 Digitalt arrangement

Informasjon

Bård Tufte Johansen og Yousef Hadaoui

Dette er et digitalt arrangement. Arrangementet strømmes på nb.no og Facebook.

KLM var en norsk humortrio som bestod av Trond Kirkvaag, Knut Lystad og Lars Mjøen. Selv om de hadde stor suksess både i sine TV- og radioprogram, er de nok i dag aller mest kjent fra seriene om brødrene Dal. Sammen med fortelleren, Tom Mathisen, samlet de gjennom fire sesonger spente nordmenn foran TV-skjermen for å følge de tre brødrene Gaus, Roms og Brumund Dals spinnville eventyr. Det begynte i kano opp elva Overfloden i Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet (1979), og fortsatte i Brødrene Dal og spektralsteinene (1982), Brødrene Dal og legenden om Atlant-is (1994) og Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer (2005). Men er det like spennende nå i dag, og er det fortsatt morsomt? Hvorfor slo Brødrene Dal så godt an, og hvilke strenger spilte serien på?

Bård Tufte Johansen er en av våre fremste og mest kjente komikere, han har vunnet flere priser og leder for tiden Nytt på nytt. Nå møter han Yousef Hadaoui til komikerprat om Brødrene Dal.

Hva får oss til å le? Hvordan har humoren forandret seg opp gjennom årene, og hva kan vitsene og karakterene vi har ledd av, fortelle oss om den norske kulturen? Yousef Hadaoui har gitt ut boka Pappa elsker Fleksnes! (2019), og er kjent fra blant annet Svart humor og Satiriks. I denne serien får han med seg andre komikere på gjensyn med norske humorklassikere.

Digitalt arrangement

Konstruksjonen av Norden: Det moderne gjennombrudd

Ons. 19. mai kl.19:00
Digitalt arrangement
"Konstruksjonen av Norden: Det moderne gjennombrudd"

Digitalt arrangement

Vaksiner i historien

Tir. 25. mai kl.19:00
Digitalt arrangement
"Vaksiner i historien"

Digitalt fagseminar

Proveniens. Eiersignaturer, eiermerker og eiernotater i eldre bøker.

Tor. 27. mai kl.13:00
Digitalt arrangement
"Proveniens. Eiersignaturer, eiermerker og eiernotater i eldre bøker."