Arrangementer
12
des

Nasjonalbibliotekets lesesirkel 3/3: «Om den norske tenkemåten» av Georg Johannesen

To menn og en kvinne i midten smiler mot kamera og holder i hver deres bok
Mohamed Abdi, Vigdis Hjort og Carl Martin Eggesbø. Foto: Gorm K. Gaare.
Tirsdag 12. desember 2023, at 19:00 – 20:00
Nasjonalbiblioteket – Målstova
Gratis
Uavhentede billetter frigjøres 5 minutter før arrangementstart

«Et det ikke merkelig at nordmenn kan se problemer alle andre steder enn der de selv kan gjøre noe med dem?» (Johannesen, G., 1989, Bergens Tidende)  

Har du hørt om Georg Johannesen (1931–2005), men aldri lest ham? Nå er endelig anledningen her hvor du kan komme deg gjennom det som holdes for å være en av nasjonens fremste sakprosautgivelser, nemlig «Om den norske tenkemåten» av Georg Johannesen.   

Med en vanvittig evne til å lire av seg uforglemmelige analyser om norsk samfunn og kultur – ispedd detaljer fra sitt eget liv – fikk han landets kulturelite til å både le og hytte med neven i flere tiår som offentlig intellektuell. Er han fortsatt like god å lese, eller er han utgått på dato?   

Vigdis Hjorth leste ham som litteraturstudent ved universitetet i Bergen, og hun beundret den sagnomsuste professoren. Nå har Hjorth selv blitt voksen og vil lese ham igjen, i selskap med yngre lesere – skuespiller Carl Martin Eggesbø og lærer og skribent Mohamed Abdi – og deg.   

  

Velkommen til sesongen siste lesesirkel! Arrangementet er gratis, men vil du sikre deg plass, bør du hente ut en billett her: https://pameldinger.no/e/jvaivx

  

Arrangementene strømmes på Facebook og nb.no og blir liggende ute i minst 14 dager.