Digitalt arrangement, Min kilde

Min kilde: Det syke barn

9. mars kl. 19:00 - 20:00 Digitalt arrangement

Informasjon

Ivo de Figueiredo og Ola Innset 

Dette er et digitalt arrangement. Arrangementet strømmes live på nb.no og Facebook.

Da en influensaepidemi brøt ut i Paris i 1889 flyttet den norske kunstneren Edvard Munch ut til forstaden Saint-Cloud. På jakt etter et kunstnerisk prosjekt skrev han korte minnetekster, blant annet om sin søster Sofies død mange år tidligere: «Hun så med sine store øine ind i lampen – det var så trist.» Scenen med det døende barnet var da godt kjent fra Munchs gjennombrudds-maleri Det syke barn fra 1886. I teksten forener Munch livet og kunsten, og den virkelige hendelsen blir blandet sammen med hans egne kunstneriske bearbeidelser av den. Hva kan en biograf få ut av en slik kilde? Hva betød sykdom og død for Munchs liv og kunstnerskap, og hvordan var han som bror?

Ivo de Figueiredo er historiker, forfatter og kritiker – blant annet kjent for prisvinnende biografier om Henrik Ibsen og Johan Bernhard HjortI 2022 gir han ut en ny biografi om Edvard Munch, og her samtaler han med Nasjonalbibliotekets Ola Innset med utgangspunkt i en av kildene han har benyttet seg av i arbeidet 

Hvordan skrives historien? Under vignetten «Min kilde» får en historiker eller sakprosaforfatter presentere sin yndlingskilde, og vise hvordan noe lite kan kaste lys over noe stort. 

 

Digitalt arrangement

Brev til de strævsomme mødre

Man. 8. mars kl.19:00
Digitalt arrangement
"Brev til de strævsomme mødre"

Digitalt arrangement

Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2020

Ons. 10. mars kl.13:00
Digitalt arrangement
"Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur 2020"

Digitalt fagseminar

Reisebagasjen: Turisme i miljøperspektiv

Tor. 11. mars kl.12:00
Digitalt arrangement
"Reisebagasjen: Turisme i miljøperspektiv"