Svartmetall

Memento mori. Tegnekurs med kunstner og rettstegner Esther Maria Bjørneboe

2. september kl. 14:00 - 17:00Gratis inngang
Fra venstre: Esther M. Bjørneboe, foto: Esther M. Bjørneboe / Wellcome Collection

Informasjon

Vil du lære deg å tegne detaljerte tegninger av ondskap, død og fordervelse, slik som Kittelsen og Doré, svartmetallens store inspirasjonskilder?  

Kunstner og rettstegner Esther Bjørneboe har alltid interessert seg for skyggesidene til mennesket, og har i over 20 år tegnet tiltalte og straffedømte i norske rettssaler – personer som av ulike grunner er skjøvet ut av samfunnet. Svartmetallen tematiserer også det utstøtte og skyggefulle. Albumomslagene til band som Burzum og Darkthrone viser oss tegninger av dunkle skoger og døden i alle dens stadier, helt ned til knoklene.   

I denne tegneklassen kan du lære å studere og tegne den tredimensjonale formen til en hodeskalle. Bjørneboe viser oss hvordan kullstiften kan gi et helt spesielt spenn, fra det uavklarte i dypet til nyansene i lyset.  

Før kullstifter, knettgummi og tegnepapir deles ut, holder Bjørneboe en kort forelesning om kunstnerskapet sitt. Hun viser fram egne tegninger og andres arbeider som har inspirert henne, og forklarer hvordan hun studerer et menneske eller et objekt når hun skal tegne det.   

Mesterklassen er gratis. Billetter legges ut tre uker før arrangementsdato.  

 

Dårlig stemning

Opplev dårlig stemning på Nasjonalbiblioteket denne våren! Norsk svartmetall utforsker mørket i mennesket og naturen – og i dag er den særegne lyden kjent over hele verden. Fra 29. mars kan du bli med inn i en verden av sterke følelser, drivkraft og dårlig stemning, når vi inviterer til et omfattende program som utforsker svartmetall med utstilling, arrangementer, podkast og bokutgivelse. Les mer her.

Kommende arrangementer