Mat frå havet

Nasjonalbiblioteket og Credo kompetansesenter inviterer restaurant- og matfagelevar til å utforske mat frå havet under årets Handverksfestival.
I løpet av dagen skal elevane innom fire stasjonar, der dei får ta del i handverket, foredlinga og historia om maten vi får frå havet. Målet er å vekke undring, nysgjerrigheit og sanselege opplevingar. Det heile blir avslutta med ein felles lunsj som elevane og kokkar frå Credo lagar saman undervegs.
Credo har sterke band til norske mattradisjonar, og i 2019 fekk restauranten si første Michelin-stjerne. I 2024 flytta Credo til Nasjonalbiblioteket for å drive serveringstilbod og formidling av norsk matkultur.
Dette skuletilbodet er reservert for elevar frå restaurant- og matfag, og prinsippet om «førstemann til mølla» gjeld. Det er berre mogleg å melde på éi klasse per skule. Verkstaden varar i 4 timar.