Konstruksjonen av Norden

Konstruksjonen av Norden: Natursyn

27. september kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Dag O. Hessen, Elin Anna Labba, Sverker Sörlin og Marius Timmann Mjaaland 

På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle oppfordres til å hente gratisbillett i forkant av arrangementet på nb.no. Billettene legges ut 20. september, kl. 08.00. Dette gjelder for fysisk oppmøte. Arrangementet strømmes også direkte på Facebook og nb.no. Lenke legges ut i forkant av arrangementet. Her trenger man ikke billett.  

Vi tenker gjerne at vi har et spesielt inderlig forhold til naturen i Norden, omringet av et variert landskap med vidder og fjell, fjorder og sjøer, daler og åkere. På hvilke måter har mennesker i Norden benyttet seg av naturen? Hva kjennetegner, og hva er det som har formet nordiske natursyn? Og på hvilke måter er disse sammensatt av selvmotsigelser og paradokser knyttet til romantikk, identitet, forbruk og ødeleggelse? Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo, Elin Anna Labba er journalist og forfatter og Sverker Sörlin er professor i miljøhistorie ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. De møtes til en samtale om nordisk natursyn, ledet av Marius Timmann Mjaaland, professor i teologi ved Universitetet i Oslo og leder av forskningsprosjektet «Ecodisturb» ved UiO:Norden 

Hvordan ble vi Norden? Hvor kommer ideen om Norden fra, og hva består egentlig det nordiske i? I en serie arrangementer gjennom 2021 vil Nasjonalbiblioteket og den tverrfaglige forskningssatsingen UiO: Norden utforske ideen om det nordiske fellesskapet – fra middelalderen og fram til i dag. Hva har historisk sett ført oss nærmere våre naboer, og hvilke krefter og begivenheter har trukket oss fra hverandre? Hva har ledet oss fram mot den nordiske modellen – dens betoning av likhet, likestilling, velferd og tillit – og hvordan står vi i Norden rustet til å møte samtidens og framtidens utfordringer? Gjennom foredrag, samtaler og digital formidling vil serien ta for seg de store spørsmålene om Nordens fortid og framtid. 

 

BILLETTER: 

Du kan bestille opptil fire billetter.  Ved påmelding samtykker du til at din kontaktinformasjon blir lagret i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil kun bli delt dersom det skulle være behov for smittesporing i etterkant. Har du tatt ut billetter på vegne av andre, står du ansvarlig for å formidle informasjon om eventuell smittesporing. 

Dersom du ikke har anledning til å bruke én eller flere av dine billetter, meld fra tilinformasjon@nb.noeller ring 23 27 61 01 slik at noen andre kan få glede av plassen. 

 

SMITTEVERN: 

I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er det begrenset antall plasser på våre arrangementer. Alle som deltar, må være registrert med navn og kontaktinformasjon i tilfelle smittesporing skulle bli nødvendig i etterkant. 

– Hold deg hjemme dersom du har symptomer på covid-19 eller om du er i karantene.
– Hold minimum én meters avstand til alle som ikke er i din egen husstand eller kohort.
– Praktiser god hånd-/hostehygiene. Håndsprit vil være tilgjengelig ved innslipp.
– Vi oppfordrer alle våre besøkende til å laste ned FHIs Smittestopp. Les mer om appen HER.

eksternt arrangement

Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?

Tir. 28. september kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?"

Arrangement

Hofmos prosa

Tor. 30. september kl.19:00
Gratis inngang
"Hofmos prosa"

Fagseminar

Lokalhistorie i hundre år

Lør. 2. oktober kl.10:00
Digitalt arrangement
"Lokalhistorie i hundre år"