Identitetens kriser. Julia Kristeva og Finn Skårderud

27. oktober kl. 16:00 - 17:00 Gratis inngang

Informasjon

Halvparten av plassene i salen legges ut som gratisbilletter i døra ved innslipp til arrangementet. Dørene åpner kl. 15.30 og vi anbefaler å være ute i god tid. Plassene som ble lagt ut som gratis forhåndsbilletter er nå hentet ut, og det er ikke lenger mulig å reservere plass i forkant.

Er man som individ allerede skapt, eller er det en kontinuerlig skapelse som pågår? Er det en tilstand eller en prosess? Med teknologiske nyvinninger, transhumanisme og måten den nye teknologien kobler oss sammen på, har mennesket begynt å endre adferd. Når Julia Kristeva da setter individet og individualitet i sentrum, reiser det seg en rekke spørsmål: Er individet politisk? Hvilken rolle spiller idealene i konstruksjonen av identitet? Er frihet en grenseoverskridende eller en skapende praksis?

Julia Kristeva møter Finn Skårderud til samtale om forståelsen av identitet, om viktigheten av det singulære og hva det vil si å være et menneske av i dag.

Arrangementet er et samarbeid med forskningsprosjektet «Den oversatte kroppen – en historisering og teoretisering av medisinsk humaniora og kunnskapstranslasjon», hvor Kristeva deltar på konferansen «Cultural Crossings of Care» ved Universitetet i Oslo 26. og 27. oktober.

Arr.: Nasjonalbiblioteket og CAS/UiO

Kommende arrangementer

Arrangement

På innsida. Omvising i Nasjonalbiblioteket

Ons. 26.september kl.14:00
Gratis inngang
Read article "På innsida. Omvising i Nasjonalbiblioteket"

Arrangement

Dei norske stavkyrkjene. Byggekunst i verdsklasse

Ons. 26.september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Dei norske stavkyrkjene. Byggekunst i verdsklasse"

Arrangementsserie 2 av 4

Bergsvåg, Bakke og Røise Kielland om hånden som litterært motiv

Ons. 26.september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Hånden som går igjen. Henning H. Bergsvåg, Gunstein Bakke og Ingrid Røise Kielland om hånden som litterært motiv"