• Beklager. Dette arrangement har allerede funnet sted.

Hendelsen del 2 av 3

Hendelsen: Den kritiske fase

29. januar kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Shazia Majid, Arnfinn Midtbøen, Atta Ansari og Åse Brandvold

I 1970 var det 75 pakistanske statsborgere i Norge. Et lite år etterpå var tallet blitt tusen. Utviklingen sommeren 1971 ble omtalt som en «pakistanerbølge» i rikspressen, og historier florerte om busser fulle av unge menn som kom kjørende hele veien til Oslo fra Karachi. Men hva skjedde egentlig da Norge fikk sin første virkelige smak av ikke-vestlig innvandring? Hvem var det som kom, hvorfor kom de, og hvordan ble de tatt imot i sin «kritiske fase»? Hva har disse menneskene betydd for det norske samfunnet, og hvordan ble de selv påvirket av det?

Journalist Atta Ansari og hans familie var blant dem som kom til Norge i denne tidlige innvandringsfasen. Forfatter Shazia Majid ble brageprisnominert for sin bok, Ut av skyggene, der hun skriver om sin mors, og innvandringskvinnenes, møte med Norge. Forsker Arnfinn Midtbøen har sammen med Aud Korbøl utgitt boken Den kritiske fase basert på Korbøls unike doktoravhandling fra 1974 om de første pakistanske arbeidsinnvandrerne.  Nå møtes de tre til samtale ledet av Klassekampens Åse Brandvold.

Under vignetten «Hendelsen» går Nasjonalbiblioteket inn i viktige begivenheter i norgeshistorien. Hva slags ringvirkninger skapte disse begivenhetene, og hvorfor fortsetter noen hendelser å virke langt utover sin tid?

 

Kommende arrangementer

Arrangement

Når krisa rammer. Foredrag ved Gunhild J. Ecklund

Man. 6. april kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Når krisa rammer. Foredrag ved Gunhild J. Ecklund"

Arrangement

Profesjonalismens tiår rekapitulert. Foredrag ved Ragnhild Brochmann

Tir. 7. april kl.12:00
Gratis inngang
Read article "Profesjonalismens tiår rekapitulert. Foredrag ved Ragnhild Brochmann"