• Beklager. Dette arrangement har allerede funnet sted.

Offentlighetens historier del 6 av 14

Fra Jaffna til rådhuset

4. mars kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Leo Ajkic møter Kamzy Gunaratnam

Kamzy Gunaratnam kom til Norge fra Sri Lanka i 1991. Familien planla egentlig å reise tilbake til hjemlandet etter krigen. Norge var ikke deres land, tenkte de. Men i 2015 ble Gunaratnam valgt til Oslos varaordfører. Jenta som gikk på tamilsk skole og kun deltok på tamilske fritidsaktiviteter i barndommen, ledet 17. mai-komiteen i fjor og er en av hovedstadens øverste ledere. Gunaratnam har møtt både gode og dårlige sider av Norge på sin vei fra Jaffna, via Rødtvet, til Oslo rådhus. Nå møter hun Leo Ajkic for å snakke om sitt møte med Norge, hva norsk kultur er og hvordan man blir en del av den.

Leo Ajkic har vært programleder for tv-programmer som Flukt og Typen til, og har blant annet mottatt Fritt Ords honnørpris. Gjennom 2020 møter han nordmenn med innvandrerbakgrunn til samtaler på Nasjonalbiblioteket.

 

OFFENTLIGHETENS HISTORIER

Hva har bidratt til å forme vår felles offentlighet? Hvem har ledet an i, og hvem har hatt tilgang til, den store samtalen om oss? Ved å vise fram unike objekter fra vår kultur- og offentlighetshistorie fra 1100-tallet og fram til vår tid, forteller utstillingen Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie om hvem vi er, hva som har påvirket oss og hvor vi kommer fra. I årene framover vil Nasjonalbiblioteket formidle denne utstillingen til alle i Norge. Vi begynner med å invitere norske og internasjonale forfattere, kunstnere, journalister og vitenskapsformidlere til å reflektere rundt ulike sider av vår kulturhistorie. I et program som strekker seg fra åpningen den 27. februar og fram mot påske, går vi i dybden på enkeltobjekter i utstillingen, og løfter samtidig blikket mot offentlighetens historier, og historiene om offentligheten, før og nå.

Kommende arrangementer

Fagseminar

«Erindring af Fjeldreisen i 1820» 200 år senere

Ons. 10. juni kl.14:00
Gratis inngang
Read article "«Erindring af Fjeldreisen i 1820» 200 år senere"

Arrangement

Wikiverkstad

Tor. 11. juni kl.14:00
Gratis inngang
Read article "Wikiverkstad"

Fagseminar

Naturvitenskapelige illustrasjoner. Bilder som kilder

Man. 15. juni kl.09:00
Gratis inngang
Read article "Naturvitenskapelige illustrasjoner. Bilder som kilder"