Gunvor Hofmo 100 år

Filmpremiere: Ingen hverdag mer

21. oktober kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

En dokumentarfilm av Elsa Kvamme om Gunvor Hofmo og Ruth Maier, 60 min 

På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle oppfordres til å hente gratisbillett i forkant av arrangementet på nb.no. Billettene legges ut 14. oktober, kl. 08.00. Dette gjelder for fysisk oppmøte. 

Fra Gunvor Hofmo og den jødiske flyktningen Ruth Maier møttes var det ingen hverdag mer. Gunvor ville være Ruths ridder og beskytter, Ruth hjelpe Gunvor til å bli forfatter. Men i 1942 blir Ruth Maier arrestert og deportert. Gunvors verden faller sammen når hun får vite at Ruth og de fleste andre norske jødene ble drept rett etter ankomst. Hun nekter å gå videre og glemme, noe som blir episentret i hennes forfatterskap og skjebne. Denne dokumentaren følger Gunvor og Ruths fotspor. Hvorfor ble Ruth drept, og hvorfor blir hun fortsatt husket? 

Manus og regi: Elsa Kvamme; foto: Kjell Vassdal, Nils Petter Lotherington; Klipp: Marius Smit; Musikk: Henning Sommerro; medvirkende: Ingvild Holthe Bygdnes, Julia Schacht, Nina Woxholt, Jan Erik Vold, Karen Voldgaard Jensen, Judith Suschitzky m.fl. 

Innledning ved filmskaper Elsa Kvamme, som tidligere har laget ti dokumentarfilmer, bl.a. Trikken til AuschwitzOpprørsskolen og Sorry brødre, det ble meg. 

 

JA ER DET KORTESTE ORDET I VERDEN
I år ville Gunvor Hofmo fylt 100 år. I utstillingen «Ja er det korteste ordet i verden» ser Nasjonalbiblioteket nærmere på dette forfatterskapet, som er blitt stående som et av det tjuende århundrets fremste norske forfatterskap. Sju dikt – noen mindre kjente enn andre – løftes fram i utstillingen og skaper innganger til ulike sider ved Hofmos liv og verk. I en rekke arrangementer utover høsten ser vi også på hvilke spor hun har etterlatt seg i litteraturen, og på hvordan hennes nedskrevne erfaringer om sorg, angst, kjærlighet, ensomhet og livskraft fortsatt evner å rykke leseren ut av det vante og hverdagslige.    

 

BILLETTER: 

Du kan bestille opptil fire billetter.  Ved påmelding samtykker du til at din kontaktinformasjon blir lagret i inntil 14 dager etter avholdt arrangement. Informasjonen vil kun bli delt dersom det skulle være behov for smittesporing i etterkant. Har du tatt ut billetter på vegne av andre, står du ansvarlig for å formidle informasjon om eventuell smittesporing. 

Dersom du ikke har anledning til å bruke én eller flere av dine billetter, meld fra tilinformasjon@nb.noeller ring 23 27 61 01 slik at noen andre kan få glede av plassen. 

 

SMITTEVERN: 

I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er det begrenset antall plasser på våre arrangementer. Alle som deltar, må være registrert med navn og kontaktinformasjon i tilfelle smittesporing skulle bli nødvendig i etterkant. 

– Hold deg hjemme dersom du har symptomer på covid-19 eller om du er i karantene.
– Hold minimum én meters avstand til alle som ikke er i din egen husstand eller kohort.
– Praktiser god hånd-/hostehygiene. Håndsprit vil være tilgjengelig ved innslipp.
– Vi oppfordrer alle våre besøkende til å laste ned FHIs Smittestopp. Les mer om appen HER.

Arrangement

Konstruksjonen av Norden: Natursyn

Man. 27. september kl.19:00
Gratis inngang
"Konstruksjonen av Norden: Natursyn"

eksternt arrangement

Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?

Tir. 28. september kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?"

Arrangement

Hofmos prosa

Tor. 30. september kl.19:00
Gratis inngang
"Hofmos prosa"