• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Jul på Nasjonalbiblioteket

Avlyst! Film med Ord: Tante Pose

12. desember 2021 kl. 15:00 - 16:30 Gratis inngang

Informasjon

Konseptet er like gøyalt som det er enkelt. Foran et levende publikum gir fem skuespillere seg i kast med et velkjent manus – helt uten forberedelser!

Det er juleklassikeren Tante Pose fra 1940 de skal få blåse nytt liv i. Historien tar oss til slutten av 1800-tallet og til familien Bals, som starter en kamp om å redde julestemninga når det varsles om et upopulært besøk på herregården. Det er Tante Pose som er på vei. En sur og bitter gammel slektning med skarp tunge – og en språkbruk som vi for lengst har kastet på historiens skraphaug.

Filmen er basert på Gabriel Scotts roman med samme navn og ble regissert av Leif Sinding. Hans relasjon til tyskerne under krigen gjorde at ingen ville ha noe å gjøre med verken ham eller filmene hans i lang tid etterpå. I 1970 ble Tante Pose imidlertid tatt inn i varmen igjen og vist på NRK. Siden den gang har den gått på TV med jevne mellomrom og etter hvert sneket seg inn i manges julehjerter.

Uansett om du kjenner filmen godt eller aldri har sett den før, kan vi love en morsom og annerledes seanse når Agnes Kittelsen, Frank Kjosås, Laila Goody og Nils Jørgen Kaalstad tar manuset i hendene for aller første gang. Veiledet av Rolf Kristian Larsen som tar rollen som regissør.

Arrangementet er gratis. Ønsker du å være sikret plass, kan du reservere en plass i forkant.

Fagseminar

Et seminar i anledning utgivelsen av Colletts Brev 1863-64

Tir. 25. januar kl.13:00
Gratis inngang
"Camilla Collett på reise "

Arrangement

Musikk og helse

Tor. 27. januar kl.13:00
Gratis inngang
"Musikk og helse"

Fagseminar

Foredrag med Svein M. Fikke

Tir. 1. februar kl.13:00
Gratis inngang
"Et geofysisk blikk på Edvard Munchs «Skrik»"