Arrangement
26
nov

Kulturtanta på 30 minutter med Ragnhild Brochmann

Ragnhild Brochmann Festival strikking broderi veving
Ragnhild Brochmann. Foto: Ole Erik Løvold
Lørdag 26. november 2022, at 14:00 – 14:45
Nasjonalbiblioteket

Hva tenker du når du hører ordet kulturtante og hvordan ser hun ut? Har hun spreke farger på strømpebuksene, har hun asymmetrisk sveis? Smykker i sølv og rav, kanskje?

Husflid og materialbevissthet har fått et skikkelig oppsving. Det hekles, strikkes, toves og sys i lesesaler, møterom og på pub. Kanskje den masseproduserte polyestervinden i ferd med snu.
Ingen har båret flere håndverkstradisjoner over sine skuldre med mer stolthet og verdighet enn dama med én øredobb, også kjent som kulturtanta.
I denne festtalen gjør kunst- og motehistoriker Ragnhild Brochmann stas på kulturtanta og forklarer oss hvordan det kan ha seg at hun er et like kjent fenomen for oss som hipsteren.
Velkommen til en visuell fest, en feiring og en reise gjennom norsk motehistorie fra 70-tallet til i dag.
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Du behøver ingen billett, bare møt opp og finn deg en plass. Vi strømmer til flere rom i biblioteket om det skulle bli stor pågang.
Arrangementet er gratis og åpent for alle.  | Festtalen holdes også søndag 27. november.
«Håndverk. Historier gjennom hendene” er en festival på Nasjonalbiblioteket 25.–27. november hvor vi fyller huset med arrangementer, film, bøker og verksteder om veving, strikking, spinning og broderi. Se hele programmet her.