Festtale

Festtale til Birkenmannen – Thor Gotaas

9. mars kl. 19:00 - 20:00Gratis inngang
Bildet viser tre menn som går på ski
Foto: Birken

Informasjon

Han har kondomdress, egen smørebod med tolv par ski og trener innbitt på staketeknikk til det årlige skirennet mellom Rena og Lillehammer. Det er lett å bli provosert av Birkenmannen, han som skremmer langsomme mosjonister ut av løypene og gjør skogen om til en beinhard konkurransearena.  

Folkeminnegransker og foredragsholder Thor Gotaas har gått det tradisjonsrike rennet 23 ganger og har skrevet boka Birken – det seige slitet. Han kan fortelle oss hvordan stereotypien Birkenmannen har oppstått, hvilken historie rennet har, og hvilke verdier som ligger bak pulsmålerne, smørekofferten og det ville blikket. Og hvordan det tradisjonsrike rennet har forandret seg i takt med velstanden. 

I «Festtale til Birkenmannen» øser Gotaas av sine egne opplevelser av Birken og av dem som sliter seg gjennom de 54 kilometerne.  

 

Det er gratis å være med, men vil du sikre deg plass, må du ha billett. Billetter kan hentes 3 uker før arrangementet.

Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementet starter. Dørene åpner 30 minutter før, og for anledningen serverer Kafé Å lapskaus og flatbrød – velkommen!  

 

Det er fort gjort å sette folk i bås. Da kan vi le av dem, ta avstand fra dem eller herme etter dem. I foredragsserien «Festtaler» ber vi kjente og kunnskapsrike folk om å holde taler til våre kjæreste stereotypier.  

Kommende arrangementer