• Beklager. Dette event har allerede funnet sted.

Ekstern arrangør

Erling Sandmo-seminar: Urbane hjemsøkelser

2. november 2020 kl. 19:00 - 20:30 Gratis inngang

Informasjon

Helge Jordheim om Berlin – englenes og spøkelsenes by

Arrangementet strømmes direkte på nb.no.

Den tyske hovedstaden Berlin er et hjemsøkt landskap. To totalitære regimer har satt sine spor. Selv om byen har fått et nytt sentrum, lever gamle bygninger og byrom videre, som spøkelser og gjenferd. Sterkest lever nok gjenferdet av muren, i hodet og på gamle kart, men også som et gjenoppbygd ingenmannsland. Like i nærheten har det bortsprengte Hohenzollern-slottet blitt rekonstruert for å drive ut gjenferdet etter DDRs Palast der Republik. Uten særlig hell, kan det virke som. Også mennesker går igjen i Berlins gater, kjente og ukjente, i granitt og bronse eller som nesten usynlige skygger. Av og til tar de turen inn på Gemäldegalerie og avlegger bildene av de gamle mestere et besøk, til Erlings store glede. Berlins spøkelser har også fått sin egen film, Wim Wenders’ Der Himmel über Berlin (1987), som han skrev sammen med Peter Handke. For en stakket stund får spøkelsene ikle seg vinger og bli engler, historiens engler, som vandrer rundt i ruinene etter verdenskriger og totalitarisme og samler opp restene.

For påmelding send fullt navn og telefonnummer på e-post til jakobkh@student.iakh.uio.no

Arrangementet er det fjerde i en serie seminarer tilegnet Erling Sandmo (1963–2020).

Arr.: Institutt for arkeologi, konservering og historie (UiO).

 

Informasjon om smittevern:

I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, og personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

Arrangement

Konstruksjonen av Norden: Natursyn

Man. 27. september kl.19:00
Gratis inngang
"Konstruksjonen av Norden: Natursyn"

eksternt arrangement

Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?

Tir. 28. september kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Hvem var Horla?"

Arrangement

Hofmos prosa

Tor. 30. september kl.19:00
Gratis inngang
"Hofmos prosa"