Dra til Bloksberg! Om hekser i norsk kulturhistorie

1. november 2021 kl. 19:00 - 20:00Gratis inngang
  • Beklager. Dette event har allerede funnet sted.
«The Witches Ride» av William Holbrook Bear, 1870

Informasjon

Med Ane Ohrvik, Rune Blix Hagen og Liv Gulbrandsen 

I Norge ble rundt 350 innbyggere henrettet under hekseprosessene på 1500- og 1600-tallet. De fleste av disse var kvinner, tiltalt for forbrytelsen «trolldom». Det flyr fortsatt hekser blant oss, men nå som fantasivesen i filmer og bøker, på sopelimer og med krokete neser. På hvilke måter henger vårt moderne bilde av hekser sammen med de forfulgte, historiske hekseskikkelsene? Finnes det trollfolk? Hvilke forestillinger har vi hatt om dem? Hvorfor var de nesten alltid kvinner? Og hva slags hekseskikkelser er vi omgitt av i dag?  

Kulturhistoriker Ane Ohrvik og historiker Rune Blix Hagen møter forfatter Liv Gulbrandsen til samtale om heksa i norsk kulturhistorie.  

*** 

Arrangementet er gratis og åpent for publikum i lokalene til Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Alle forhåndsbillettene er hentet ut, men vi vil fortløpende legge ut avbestilte billetter. Uavhentede billetter gis ut i døra ved innslipp. Vi setter også opp skjermer på huset for de som ikke får plass i Målstova.

Arrangementet blir strømmet direkte på nb.no og Facebook. Du trenger ikke billett for å se den digitale sendingen. Lenke til strømmingen legges ut i forkant av arrangementet. 

 

Kommende arrangementer