Dra til Bloksberg! Om hekser i norsk kulturhistorie

1. november kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Med Ane Ohrvik, Rune Blix Hagen og Liv Gulbrandsen 

I Norge ble rundt 350 innbyggere henrettet under hekseprosessene på 1500- og 1600-tallet. De fleste av disse var kvinner, tiltalt for forbrytelsen «trolldom». Det flyr fortsatt hekser blant oss, men nå som fantasivesen i filmer og bøker, på sopelimer og med krokete neser. På hvilke måter henger vårt moderne bilde av hekser sammen med de forfulgte, historiske hekseskikkelsene? Finnes det trollfolk? Hvilke forestillinger har vi hatt om dem? Hvorfor var de nesten alltid kvinner? Og hva slags hekseskikkelser er vi omgitt av i dag?  

Kulturhistoriker Ane Ohrvik og historiker Rune Blix Hagen møter forfatter Liv Gulbrandsen til samtale om heksa i norsk kulturhistorie.  

*** 

Arrangementet er gratis og åpent for publikum i lokalene til Nasjonalbiblioteket på Solli plass. Det er ikke nødvendig med billett for å komme inn, men du kan sikre deg en plass ved å bestille en gratis forhåndsbillett. 

Arrangementet blir strømmet direkte på nb.no og Facebook. Du trenger ikke billett for å se den digitale sendingen. Lenke til strømmingen legges ut i forkant av arrangementet. 

Eksternt arrangement

Mapping the Music of Migration

Man. 25. oktober kl.18:00
Gratis inngang
"Mapping the Music of Migration"

Eksternt arrangement

Middelalderens kropp. Med Christine Amadou og Hans Jacob Orning

Tir. 26. oktober kl.19:00
Gratis inngang
"Middelalderens kropp"

Eksternt arrangement

Jørn Øyrehagen Sunde om historikarens forventingar og dei historiske aktørane

Ons. 27. oktober kl.19:00
Gratis inngang
"Erling Sandmo-seminar: Spøkjelse på Helgeland og i Nordhordland"