Gjenhør: Tore Renberg les Mikkjel Fønhus

PODKAST: Han fekk rykte som naturskildraren framfor nokon i norsk litteratur, og var ein av våre mest folkekjære forfattarar. «Mikkjel ser ut til å være klar over det sjølv: Han kunne dyr betre enn folk,» skriv Tore Renberg som no har lese Fønhus sine rovdyrromanar med ørneblikk. Kva er det så som openberrar seg, i dei menneskefråvende skildringane og blodstenka bileta av naturens vald? Korleis kan ein snuse seg fram til ein gløymd forfattars rytme?

Under fanen «Fortidens folkelesning» inviterer Nasjonalbiblioteket til et møte mellom en leser av i dag og et forfatterskap av eldre årgang, som i sin tid var utbredt, men som ikke lenger leses like mye. Har bøkene fortsatt appell?

Du kan høre Vigdis Hjorth om Herman Wildenvey, Ole Robert Sunde om Johan Borgen, Toril Moi om A. O. Vinje, Kjersti Annesdatter Skomsvold om Aksel Sandemose, Tore Renberg om Mikkjel Fønhus Olaug Nilssen om Anne-Cath. Vestly og Pedro Carmona-Alvarez om Tor Jonsson. Hør «Fortidens folkelesning»!

Historier fra samlingen

Slaget på Stortorvet

Slaget på Stortorvet

"Slaget på Stortorvet"

Historier fra samlingen

Skottehærens dødsmarsj

I 1612 går en hær av skotske leiesoldater i land i Romsdalen. Flere dager senere var nesten alle døde, men hva var det som egentlig skjedde?

"Skottehærens dødsmarsj"

Pressemelding

Fredrik Skavlan gir koronategninger til Nasjonalbiblioteket

"Fredrik Skavlan gir koronategninger til Nasjonalbiblioteket"