Den brutale bondesvindelen

Illustrasjonsbilde. På høyre siden er et beskåret bilde av en mann med hatt og frakk. Ser bare halvparten av mannen. Midt i bildet er et avisutklipp hvor enkelte setninger er dekket over av sorte striper. Det som er lesbart er: Klageren som er fra Odalen, skal ha ligget under for abnorme, seksuelle tilbøieligheter. Til høyre i bildet er det enda et beskåret bilde av en mann i dress og hatt hvor man også bare ser halve figuren. På høyre siden av bildet er det en grønn trekant, på høyresiden en oransje trekant. Dette er dekorative elementer i illustrasjonsbildet.
I 1929 er sex mellom menn sterkt tabubelagt og dessuten ulovlig. Dette gir kyniske utpressere spillerom for å presse en del rike menn for enorme pengesummer. Foto/ Illustrasjonsfoto. Keyart: Dang Trinh, Nasjonalbiblioteket. / Herman Christian Neupert / Faksimile Hedmarkens Amtstidende 23.mai 1932
En velstående bonde fra Odalen får en dyr lærepenge etter en natt med alkohol og festing på et hotellrom i Oslo med en 25-år gammel mann i 1929. 

I etterkant vikler den 58 år gamle bonden seg inn i et kynisk nettverk av pengeutpressere som sitter med et trumfkort: paragraf 213 i straffeloven som tilsier at seksuell omgang mellom menn er ulovlig. Dessuten er homofili svært skambelagt og noe av det verste en mann kan bli forbundet med. Bonden gjør alt han kan for å holde det hele hemmelig. Men når han tror han har sluppet unna, blir ting mye verre. 

Kilder