Credo på Nasjonalbiblioteket

En fargerik buffet med smørbrød laget av Credo på Nasjonalbiblioteket.

Nasjonalbibliotekbaren x CREDO

Mens du venter på at Credo restaurant åpner på Solli plass til høsten, kan du korte ned ventetiden ved å spise smørbrødene som flere vil huske fra «Smørbrødbonanza» på Jossa mat og drikke i Trondheim. Fra mandag til lørdag serverer vi flere av klassikerne fra bonanzaen som Heidi Bjerkan lagde i Trondheim, men denne gangen i Nasjonalbibliotekbaren v/Credo.

Du kan velge mellom flere ulike smørbrød, både varme og kalde, fra unghanesalat og reinsdyrkarbonade, til Råblå fra Grindal Ysteri med rabarbrakompott — alle på ferskt hjemmebakt rugbrød. 

Brødet er bakt med spiret svedjerug fra Holli Mølle, og tar fem dager å lage, fra rugen legges i vann til det begynner å spire og til brødet er ferdig stekt. 

Alt pålegget lager vi selv, bortsett fra smøret fra Rørosmeieriet og nevnte Råblå fra Grindal. 

Se meny for flere varianter. 

Drikkekombinasjoner hjelper vi deg gjerne med. Om du vil ha med deg noen smørbrød på veien, kan du bestille take-away her.

I Nasjonalbibliotekbaren kan du også komme innom for en kaffe, en liten frokost, en smårett eller to på ettermiddagen, og hjemmelaget kake til noe hyggelig i glasset. Alt laget på lokale råvarer, forankret i norsk matkultur. 

Dropp inn eller reserver bord via booking@credonb.no

Åpningstider:

Mandag–fredag: 09.00–21.00 
Lørdag: 10.0018.00 
Søndag: Stengt

Deilig uteservering ut mot Solli plass:

Mandag–onsdag: 14:00–18:00

For oppdaterte åpningstider ved sommer og høytider, se: Åpningstider på Nasjonalbiblioteket | Nasjonalbiblioteket

I september 2024 åpnet Credo et helt nytt serverings- og formidlingstilbud på Nasjonalbiblioteket i Oslo. Credo skal drive publikumskaféen og bygge opp et formidlingsprogram for publikum om norsk mathistorie og matkultur.

Med denne nye satsingen ønsker Nasjonalbiblioteket og Credo å skape en møteplass for alle, der kunnskap om mathistorie,  matkultur og håndverk står i sentrum. Credo skal ha et eget formidlingsprogram, men vil også være en viktig samarbeidspartner i Nasjonalbibliotekets kulturformidling. Credo skal også drive ansattkantinen.

Credo restaurant fylte 25 år i oktober 2023. I 2019 mottok restauranten sin første Michelin-stjerne og den første grønne stjernen som hadde blitt gitt av Michelin-guiden. Her ble Credo berømmet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter, foredlingen av råvarene og formidling til gjestene.

Velkommen!

Et lokal badet i ettermiddagslys. Tre store vinduer til venstre.

Denne uka åpner Credo «Nasjonalbibliotekbaren»