• Beklager. Dette arrangement har allerede funnet sted.

Offentlighetens historier del 9 av 14

Frå utopi til dystopi

9. mars kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

Evgeny Morozov om kunnskapsdeling på internett

Då internett blei allemannseige gjennom world wide web på 1990-talet, blei det følgt av grandiose visjonar om dei samfunnsomveltande konsekvensane av tilgang til informasjon. All verdas kunnskap var ikkje lenger stua bort i støvete bibliotek, men umiddelbart tilgjengeleg for alle – berre med nokre tastetrykk. Sidan den gong har likevel utopiane om informasjonssamfunnet bleikna, og forretningsmodellar som premierer klikk-vinnarar syter for at internett i staden blir fylt opp av kattebilete og falske nyheiter.

Den kviterussiske vitskapshistorikaren og forfattaren Evgeny Morozov er redaktør for det algoritmestyrte nyheitsbrevet «The Syllabus» og skriv også fast om teknologi i Morgenbladet. No kjem han til Nasjonalbiblioteket for å sjå nærare på kva som eigentleg gjekk gale, og om det framleis er mogleg å gjere internett til noko betre.

Føredraget blir halde på engelsk.

 

OFFENTLIGHETENS HISTORIER

Hva har bidratt til å forme vår felles offentlighet? Hvem har ledet an i, og hvem har hatt tilgang til, den store samtalen om oss? Ved å vise fram unike objekter fra vår kultur- og offentlighetshistorie fra 1100-tallet og fram til vår tid, forteller utstillingen Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie om hvem vi er, hva som har påvirket oss og hvor vi kommer fra. I årene framover vil Nasjonalbiblioteket formidle denne utstillingen til alle i Norge. Vi begynner med å invitere norske og internasjonale forfattere, kunstnere, journalister og vitenskapsformidlere til å reflektere rundt ulike sider av vår kulturhistorie. I et program som strekker seg fra åpningen den 27. februar og fram mot påske, går vi i dybden på enkeltobjekter i utstillingen, og løfter samtidig blikket mot offentlighetens historier, og historiene om offentligheten, før og nå.

Kommende arrangementer

Arrangement

Samfunnsfornyaren Bjørnstjerne Bjørnson: Digitalt foredrag ved Edvard Hoem

Man. 30. mars kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Samfunnsfornyaren Bjørnstjerne Bjørnson: Digitalt foredrag ved Edvard Hoem"

Arrangement

Sirkus! Lunsjforedrag ved Knut Nærum

Tir. 31. mars kl.12:00
Gratis inngang
Read article "Sirkus! Lunsjforedrag ved Knut Nærum"

Arrangement

Den hellige familien. Foredrag ved Janne Stigen Drangsholt

Tir. 31. mars kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Den hellige familien. Foredrag ved Janne Stigen Drangsholt"