Opplyst - objekt for objekt

Edvard Munch: Selvportrett med knokkelarm

30. september kl. 14:30 - 15:30 Gratis inngang

Informasjon

Billetter: På grunn av smittevernregler er det et begrenset antall plasser, og alle må hente gratisbillett i forkant av arrangementer på nb.no. Arrangementet kan kombineres med en omvisning i utstillingen Opplyst kl. 14 (påmelding til omvisning på nb.no/besok/omvising-i-nasjonalbiblioteket/).

I 1894 innledet Edvard Munch en ny fase i sitt kunstenerskap der han utforsket grafiske teknikker som radering, tresnitt og litografi. Han kunne slik gjenskape motiver fra sine malerier i store opplag. Motivene var blant annet portretter av ham selv og markante litterære personligheter som Sigbjørn Obstfelder og Hans Jæger. Gjennom et nærmere blikk på utvalgte verker vil vi forsøke å kretse inn hva som karakteriserer Munchs verdenskjente grafikk.

Arthur Tennøe forteller om Munchs grafikk og viser flere grafiske trykk fra Nasjonalbibliotekets samling.

I serien «Opplyst – objekt for objekt» ser vi nærmere på de enkelte objektene som finnes i Nasjonalbibliotekets nye faste utstilling. Månedens utvalgte gjenstand presenteres av en fagekspert, som også viser frem tilhørende materiale.

 

Informasjon om smittevern:

 I henhold til gjeldende retningslinjer for smittevern har vi denne høsten et begrenset antall publikummere per arrangement.

 På grunn av begrenset kapasitet og krav til smittesporing må man hente gratisbillett på nb.no. Vi innhenter informasjon om navn, e-post og telefonnummer, og data slettes ti dager etter at arrangementet har funnet sted, i tråd med FHIs retningslinjer og EUs personvernforordning (GDPR). Data vil lagres i lukkede arkiv og ikke benyttes til andre formål enn ev. smittesporing.

 Husk å melde fra om du likevel ikke kan benytte din gratisbillett, slik at andre kan ha glede av plassen din.

 Personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, eller personer som er i karantene eller isolasjon, bes om å følge arrangementet hjemmefra.

Vi gleder oss til å ta imot dere. Publikum vil bli vist til plassene sine av vertskapet vårt, og vi anbefaler alle å komme i god tid før arrangementet starter.

 

Kommende arrangementer

Arrangement – Tiår for tiår

Husmødre i krig og fred

Tir. 22. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Husmødre i krig og fred"

Arrangement – populærmusikkens dansehistorie

Karstykker og burlesque

Tor. 24. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Karstykker og burlesque"

Arrangement

Opprøreren

Fre. 25. september kl.19:00
Gratis inngang
Read article "Opprøreren"