Pressemelding

Norsk filmklassiker tatt ut til filmfestivalen i Berlin

Edith Carlmars Ung flukt, fra 1959, er tatt ut til klassikerprogrammet Berlinale Classics under filmfestivalen i Berlin i februar. Dette er første gang en norsk film vises i dette programmet.

  • 09.01.2019

Det er en ny digital restaurering av filmen, utført av Nasjonalbiblioteket, som får premiere under festivalen.

– Vi gleder oss stort til å vise filmen under Berlinalen, sier seksjonsleder for film ved Nasjonalbiblioteket Eirik Frisvold Hanssen. Det er bare seks filmer som tas ut til dette programmet, så det er knyttet stor prestisje til å få med en film her.

– Ved å ta utgangspunkt i det originale 35mm-materialet og det originale lydnegativet til filmen, har Nasjonalbiblioteket laget en DCP av fremragende kvalitet, heter det i en pressemelding fra filmfestivalen i Berlin onsdag 9. januar.

Ung flukt er den siste spillefilmen Edith Carlmar regisserte og Liv Ullmanns første hovedrolle på film, som Gerd, en ung kvinne som har havnet på skråplanet. Filmen er basert på en roman av Nils Johan Rud.

Under Berlinalen vises filmen søndag 10. februar kl. 11 i Cinemaxx 8, med en reprisevisning onsdag 13. februar i Zeughauskino.
Visningene i Berlin er et samarbeid mellom Nasjonalbiblioteket og Norsk filminstitutt.

Du finner mer informasjon om Ung flukt i Norsk filmografi på nb.no.

Pressemeldingen fra filmfestivalen i Berlin finner du på festivalens hjemmesider berlinale.de.

Vedlagte bilder krediteres Nasjonalbiblioteket ved bruk.