Bruk av informasjonskapsler på nb.no

Nasjonalbiblioteket benytter seg av informasjonskapsler (cookies) for å gjøre nettstedet bedre, samt for å sikre en god brukeropplevelse.

Følgende informasjonskapsler brukes på nb.no:

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer flere informasjonskapsler på din maskin (_ga*, _gid, __utma og __utmz). Google Analytics er et verktøy vi bruker for å samle inn statistikk, som hjelper oss med å analysere bruken av nettstedet og å gjøre nettstedet bedre. For å sikre ditt personvern, blir IP-adressen anonymisert før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.
  • Vi bruker widgeten “Add This” for å gi mulighet til å dele innhold fra nb.no på sosiale medier. Denne widgeten lagrer informasjonskapselen __atuvc, som ikke inneholder informasjon som kan knyttes til deg.
  • De resterende informasjonskapslene på nb.no er av teknisk karakter og brukes bare for å sette språk for nettstedet, holde orden på eventuell innlogging og å sikre at nettstedet oppfører seg som forventet. Disse tjenestene deler ikke informasjon med andre tilbydere og inneholder ingen personopplysninger.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.