Bruk av informasjonskapsler på nb.no

Nasjonalbiblioteket benytter seg av informasjonskapsler (cookies) for å gjøre nettstedet bedre, samt for å sikre en god brukeropplevelse.

Følgende informasjonskapsler brukes

  • Analyseverktøyet Google Analytics plasserer flere informasjonskapsler på din maskin (_ga*, _gid, __utma og __utmz). Google Analytics er et verktøy vi bruker for å samle inn statistikk, som hjelper oss med å analysere bruken av nettstedet og å gjøre nettstedet bedre. For å sikre ditt personvern, blir IP-adressen anonymisert før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.
  • Vi bruker widgeten “Add This” for å gi mulighet til å dele innhold fra nb.no på sosiale medier. Denne widgeten lagrer informasjonskapselen __atuvc, som ikke inneholder informasjon som kan knyttes til deg.
  • De resterende informasjonskapslene på nb.no er av teknisk karakter og brukes bare for å sette språk for nettstedet, holde orden på eventuell innlogging og å sikre at nettstedet oppfører seg som forventet. Disse tjenestene deler ikke informasjon med andre tilbydere og inneholder ingen personopplysninger.
  • Vi bruker Hotjar for å bedre forstå brukernes behov og for å optimalisere nb.no. Hotjar er en teknologitjeneste som hjelper oss med å bedre forstå brukeropplevelsen (f.eks. hvor mye tid de bruker på hvilke sider, hvilke lenker de velger å klikke på, hva brukere liker og ikke liker, osv.), Disse tilbakemeldingene gjør det mulig for oss å utvikle tjenesten vår i samsvar med brukerne behov. Hotjar bruker informasjonskapsler (_hjid) og andre teknologier for å samle inn data om brukernes bevegelser på vårt nettsted og deres enheter (spesielt enhetens IP-adresse – registrert og lagret bare i anonymisert form), skjermstørrelse, enhetstype, nettleserinformasjon og operativsystem). Hotjar lagrer denne informasjonen i en pseudonymisert brukerprofil. Verken Hotjar eller Nasjonalbiblioteket vil noen gang bruke denne informasjonen til å identifisere enkeltbrukere eller for å matche den med andre data om en enkelt bruker. For ytterligere informasjon, vennligst se Hotjars personvernregler.

    Denne anonymiserte informasjonen slettes automatisk etter 365 dager. Du kan velge bort opprettelsen av en brukerprofil, lagring av data om din bruk av nettstedet vårt og Hotjars bruk av sporing av informasjonskapsler på andre nettsteder ved å følge oppskriften på denne lenken.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.