Oppdateringsfunksjon

WebDewey er et levende verktøy som oppdateres jevnlig etter hvert som kunnskapsbildet vårt utvikles og nytt kunnskap klassifiseres. Da vi lanserte den norske WebDewey i fjor høst, hadde vi allerede akkumulert tre år med etterslep etter oppdateringer fra den amerikanske WebDewey. Nå er vi i ferd med å komme á jour, og nå er det mulig å se nøyaktig hva som blir oppdatert hver dag.

Ved å klikke på “Oppdateringer” i toppmenyen, kommer man til følgende side:

Oppdateringsskjermen i norsk WebDewey

Her kan man velge om man vil se alle oppdateringene siden siste innlogging, i løpet av den siste uken, måneden eller det siste året, eller alle oppdateringene siden lanseringen i fjor høst (totalt nesten 17800 stykker!). Man kan også avgrense etter bestemte datoer eller for bestemte klassenumre. Dersom man vil se oppdateringer knyttet til bestemte EPC-avgjørelser*, klikker man på “utvalgte prosjekter” og velger EPC-sak. (Redaksjonen ved NB har mulighet til å lage flere prosjekter for å binde sammen bestemte typer oppdateringer på sikt, men vi har ikke begynt med det ennå).

Til slutt har man mulighet til å avgrense etter type oppdatering og klasse. Ved å klikke på “Bruk flere avgrensninger”, kan man velge om man vil se alle oppdateringene eller kun slettede eller nye klasser, eller alle typer klasser eller bare de i hjelpetabeller eller bygde numre.

Foreløpig dreier de fleste av oppdateringene om nye bygde numre, nye historikk- og forkortelses-noter, og endringer av ordlyden i eksisterende noter. Etter hvert som vi får inn flere meningsbærende endringer (for eksempel endringer i innholdet i deweyklasser), håper vi at oppdateringsfunksjonen vil være til stor hjelp i klassifikasjonsarbeidet.

*EPC står for Editorial Policy Committee og er en internasjonal gruppe bestående av 10 medlemmer som rådgir redaksjonen ved OCLC angående endringer til Dewey.

 

Bokmerk permalenken.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>