EDUG i Reykjavik 2014

Årets EDUG (European Dewey User Group) møte ble holdt i Reykjavik den 22. mai, med seminar dagen før på Islands nasjonal- og universitetsbibliotek. I år fikk vi se presentasjoner om bruken av Dewey på Island, Østerrike og Sverige, samt om nye utviklinger i WebDewey. Det var interessant å lære at Island har brukt Dewey enda lengre enn det vi har i Norge, og de bruker i dag nesten like mange forskjellige utgaver og versjoner som oss.

EDUG har hatt flere arbeidsgrupper gjennom årene. Disse har jobbet med å gjøre Dewey mer brukervennlig for europeere, ved blant annet å foreslå nye inndelinger i diverse fagområder. I år ble arbeidet med juss (340), pedagogikk (370) og arkeologi (930) avsluttet. Nye arbeidsgrupper i andre fagområder vil bli opprettet etter behov.

Det finnes også en pågående arbeidsgruppe som ser på IT-relaterte områder i Dewey-verdenen. I år møttes over for 20 medlemmer for å diskutere mapping av ulike emne- og klassifikasjonssystemer til Dewey. Dette arbeidet kommer til å fortsette gjennom året via Google hangouts. Jeg legger ut en lenke til referatene, samt presentasjonene som ble vist på arbeidsgruppemøtet, når disse er på plass på EDUG-sidene.

På selve EDUG-møtet ble det valgt nytt styre: Harriet Aagaard ved Kungliga Bibliotek er ny leder, Caroline Kent ved British Library avtropper som sekretær og er nå ny nestleder, og jeg (Elise Conradi) tar over som sekretær.

Bokmerk permalenken.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>