Arrangement
7
okt

Verdenshistoriens viktigste by, Konstantinopel: tre timers foredrag med Thorvald Steen  

Thorvald Steen og et maleri av gamle Konstantinopel som er under angrep av osmanerne.
Thorvald Steen. Foto: Trine Hisdal. The Siege of Constantinople, Jean Le Tavernie, 1453
Lørdag 7. oktober 2023, at 11:00 – 16:00
Nasjonalbiblioteket – Målstova
Gratis
Her kan du forhåndsbestille billett

– Ingen by har hatt større betydning for Norge og store deler av Europa enn byen vi i dag kjenner som Istanbul, mener forfatter Thorvald Steen. Denne lørdagen får du tre hele timer med en av landets mest kjente og folkekjære forfattere på scenen i Nasjonalbibliotekets storstue.

Steen deler av sin omfattende kunnskap om byen med mange navn: Miklagard, Konstantinopel, Istanbul – det som i dag er Tyrkias kulturelle hovedstad. Thorvald Steen er en formidabel formidler med omfattende kunnskap og en helt spesiell interesse for det mange mener er verdenshistoriens største og mest betydningsfulle metropol. I dette underholdende og opplysende foredraget byr forfatteren også på kritikk – for hvorfor vet de fleste så lite om Norges historie med verdensbyen? 

Alle Nasjonalbibliotekets arrangementer er gratis, men vil du sikre deg plass i salen, hent ut en billett her: (lenke til billetter legges ut tre uker i forkant). Foredraget strømmes på nb.no og Facebook.  

Etter foredraget tilbyr vi spesialomvisning med Thorvald Steen i kartsenteret med fokus på eldgamle kart fra Konstantinopel. 

Arrangementet er gratis, og du kan sikre deg billett her, tre uker før arrangementet.

Velkommen!  

Last ned program her!