Et annet sted - en annen tid del 5 av 6

Verdener i spill. Den lengste reisen 

25. februar kl. 17:00 - 19:00 Gratis inngang

Informasjon

I 1999–2016 skapte Ragnar Tørnquist nye verdener med dataspillene Den lengste reisen, Drømmefall og Dreamfall Chapters. Dataspillene tar i bruk elementer fra fremtidsfortellinger og science fiction-historier og samler dem i flerdimensjonal samtidighet. Alene og i fellesskap med andre skaper spilleren nye verdener, samtidig og over hele kloden, hver gang det spilles.

Tørnquist vil presentere Den lengste reisen, før han samtaler om spill, spillutvikling, spillindustri og science fiction med spillutgiver og forlegger Morten Schjelle Larssen. Hva skjer når science fiction forflyttes til skjerm og dataspill? Samtalen ledes av idéhistoriker Siv Frøydis Berg (NB).

Serie: Et annet sted, en annen tid – samfunnskritikk og fremtidstenkning gjennom 500 år

Den politiske kraften i science fiction har alltid vært sterk. Om fortellingene utspiller seg i fortid, samtid eller fremtid, under jorden eller på fremmede planeter, om de kalles utopier eller dystopier, utforsker de en annen verden enn den vi lever i – og utfordrer våre forestillinger om politiske, kulturelle og sosiale forhold.

I utstillingen Science fiction – fra Gutenberg-galaksen til cyberspace løfter Nasjonalbiblioteket frem fortidens fantastiske fortellinger. I en serie fagarrangementer denne vinteren lar vi utvalgte tekster belyse sentrale grep som har bidratt til å forme og definere denne samfunnskritiske og fantastiske sjangeren.