• Beklager. Dette arrangement har allerede funnet sted.

Digitalt arrangement

Shakespeares historiske spill

2. juni kl. 19:00 - 20:00 Gratis inngang

Informasjon

AAGE STORM BORCHGREVINK, MARIA HORVEI og MARIUS EMANUELSEN

Prins Hal, «den søte John Falstaff, den ærlige John Falstaff, den tapre John Falstaff» og den demoniske Richard III er noen av Shakespeares mest minneverdige karakterer, og de stammer fra historiespillene. Det er også i disse stykkene Shakespeare er i den tydeligste dialogen med sin egen samtid – men hva kunne han egentlig si? Hvordan reflekterte disse stykkene en tid der tronskifte var en kilde til kollektiv angst, frykten for borgerkrig var reell og sensuren sto sterkt? Og hvordan skodde forretningsmannen Shakespeare seg på det hele?

«Å være eller ikke være» og «verden som en scene» – ingen diktere er mer innvevde i vår kollektive bevissthet enn William Shakespeare, men likevel kan selve tekstene hans oppleves som fjerne for mange i dag. Vinduet-redaktør Maria Horvei og universitetslektor og kritiker Marius Emanuelsen vil i 2020 slå et slag for å endre på å dette. Sammen med forfatter og kritiker Aage Storm Borchgrevink snakker de om Shakespeares historiske spill.

Dette er den fjerde og siste Shakespeare-samtalen med Maria Horvei og Marius Emanuelsen denne våren. Foruten de historiske spillene er tragediene, komediene og lyrikken satt under lupen.

 

Video legges ut kl. 19.00, følg med!