Nasjonalbibliotekets lesesirkel

Nasjonalbibliotekets lesesirkel

6. juni kl. 19:00 - 20:30Gratis inngang
To kvinner og en mann smiler og holder opp en kjent bok
Amir Asgharnejad, Gunhild Dahlberg og Gro Dahle. Foto: Gorm K. Gaare

Informasjon

Gunhild Dahlberg leste «Karens jul» på ungdomsskolen og husker Amalie Skrams novelle som hudløs og hard. Til lesesirkelen velger hun seg romanklassikeren Forrådt. Gunhild gruer seg litt, og er forberedt på et emosjonelt gjensyn med en av våre mest betydningsfulle romanforfattere: «Jeg tror vi kommer til å bli fillerista av denne romanen her.» 

Ekteskapsromanen Forrådt (1892) starter idet Aurora Ingstad sier farvel til sine yngre søsken for å gifte seg med den 14 år eldre Carl Adolph Riber. Hun er nysgjerrig, naiv og helt uvitende når det gjelder seksualitet. Han er en erfaren sjøkaptein med blondt helskjegg, realistisk orientert, og langt fra noen jomfru. Sammen er de hovedpersoner i en roman som «i psykologisk Dybde og Fremstillingens Magt er et Mesterverk», som datidens store forståsegpåer, Bjørnstjerne Bjørnson, skrev. 

Gunhild vil lese Forrådt, og hun vil lese den sammen med Gro Dahle, Amir Asgharnejad, og deg. 

 

 

Det er gratis å være med, men vil du sikre deg plass, må du ha billett. Billett kan hentes 3 uker før arrangementet.
Ubrukte billetter vil bli gitt videre fem minutter før arrangementet starter. Dørene åpner 30 minutter før, og Kafé Å er åpen – velkommen! 

 

Nasjonalbibliotekets lesesirkel leser høydepunkter fra norsk litteraturhistorie. De bøkene lærere og forståsegpåere stadig maser om, men som du kanskje ennå ikke har lest. 

Kommende arrangementer