Fagseminar
31
mar

AVLYST. Mat og spisevanar i Noreg frå 1500-talet og fram til vår tid

Foto av en kvinne på et kjøkken
Kjøkken, 1899. Foto: Narve Skarpmoen / Nasjonalbiblioteket
Tirsdag 31. mars 2020, at 13:00 – 15:00
Nasjonalbiblioteket – Store Auditorium

Som et forebyggende tiltak mot smittespredning av koronaviruset har Nasjonalbiblioteket besluttet å avlyse dette arrangementet, i tråd med Folkehelseinstituttets retningslinjer. Se mer informasjon her.

 

Føredrag ved Annechen Bahr Bugge

I boka Fattigmenn, tilslørte bondepiker og rike riddere fortel sosiolog Annechen Bahr Bugge historia om norsk matkultur gjennom tidene. Kva og korleis har nordmenn ete, og kva kan endringar i matvanar seie oss om endringar i samfunnet elles? Undersøkingane baserer seg på skriftleg materiale og statistikk om kosthald og forbruk frå 1500-talet fram til i dag.

Annechen Bahr Bugge er sosiolog og arbeider som forskar ved Forbruksforskingsinstituttet SIFO ved OsloMet.